26 / 04 / 2024

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Kocaeli eski cezaevi arsası için teklifler alınıyor!

Geçtiğimiz Ekim ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yıkımı gerçekleştirilen C Tipi Cezaevi’nin arsasında yapılacak 16 bin 177 metrekare kapalı alan inşaatının ihalesi için teklifler 27 Haziran’a kadar alınacak




Geçtiğimiz Ekim ayında C Tipi Cezaevi’nin yıkımı gerçekleştirilmişti. Cezaevinin yıkımına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katılmıştı. Bakan Işık, yıkımdan önce boşalacak alana İzmit Lisesi’nin ve İzmit Kız Meslek Lisesi’nin taşınacağını ifade etmişti. Yani boşalan bu alan, bir eğitim sahası haline getirilecek. Yaklaşık 20 milyon lirayı bulması beklenen projeye talip olacak firmalar, 27 Haziran tarihine kadar tekliflerini Nuh Eğitim ve Sağlık Vakfı’na verecek.


DEV BİR DÖNÜŞÜM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın C Tipi Cezaevi’nin yıkılmadan önce yaptığı açıklamayla buranın bir eğitim alanı haline getirileceğini açıklamıştı. Bu alana İzmit Lisesi ve İzmit Kız Meslek Lisesi için iki adet bina yapılacak. Toplam 16 bin 177 metrekarelik kapalı alan inşaatı içinde bir de modern bir spor salonu inşaatı da bulunuyor. Bu eğitim alanının ismi ise Nuh Çimento Eğitim Kampusu olarak belirlendi.


20 MİLYONLUK İŞ

İşin tahmini bedeli için öngörülen rakam 18-20 milyon lira civarında. Büyük bir sorumluluk üstlenen Nuh Eğitim ve Sağlık Vakfı, kente büyük fayda sağlayacak bu dönüşüm için elini taşın altına koydu. Bu dev ihaleye girmek isteyen firmalar, 27 Haziran tarihine kadar tekliflerini Nuh Eğitim ve Sağlık Vakfı’na teslim edecek. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte inşaatın bu yaz başlaması bekleniyor.



Manşet Kocaeli


Geri Dön