29 / 03 / 2024

Kocaeli Gölcüklü emeklilerin TOKİ'den beklentisi büyük!

Kocaeli Gölcüklü emeklilerin TOKİ'den beklentisi büyük!

Başkanı Ali Osman Kılıç, Kocaeli Gölcüklü emeklilerin TOKİ evlerini büyük merakla beklediklerini belirtti. Kılıç, ''Emeklilerin TOKİ'den büyük beklentisi var" dedi.



Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emekliler için Kocaeli Gölcük'te uygun fiyatlı taksitlerle ev yapılması konusunda bazı açıklamalar yaptı. Başkan Kılıç, konu hakkında verdiği bilgilerde "Emekliler olarak  TOKİ  evlerinden beklentimiz büyük. Gölcük'teki evi olmayan emekliler, TOKİ evlerini büyük bir merakla bekliyor. Günde en az 50 kişi derneğimize gelerek bu konuda bizlerden bilgi almak istiyor. Yetkililerden arsa konusunu, artık en kısa zamanda çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz. Kocaeli, ev yapımı konusunda pilot bölge olarak seçilmiş. Yapılacak evlerden, emeklilerin büyük beklentisi var" dedi. 


'ÇIKACAK KARARI BEKLEMEKTEYİZ' 

Başkan Kılıç, dernek faaliyetleri hakkında da yaptığı açıklamada "Bugüne kadar yaklaşık 800 kişi, derneğimizden kömür alımı yaptı. Köylerde doğalgaz yok. Satışların yüzde 60'ının köylerde ikamet edenlere yapıldığını söyleyebiliriz. Şehir merkezinde ikamet edip kömür alanlar da oldu. Bu kişilerden çoğu da doğalgaz ile ısınamayanlardı. İntibak konusunda, 2000-2008 yılları arasında emekli olanların, Anayasa Mahkemesi'ne şikayeti vardı. Şikayetlerdeki tüm deliller lehimize. Buradan çıkacak sonucu beklemekteyiz. Karar çıktıktan sonra meclisten karar çıkacak. Bu konunun da lehimize sonuçlanacağından eminiz" dedi. 



Gölcük Postası


Geri Dön