29 / 03 / 2024

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası 2 yıl erken bitirilecek!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası 2 yıl erken bitirilecek!

56 milyon 340 bin TL’ye ihale edilen ve Şubat'ta inşaatına başlanan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının tamamlanma tarihi 2021 yılından 2019'a çekildi.



Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Başiskele ilçesi Mahmutpaşa Mahallesi Baltacı Sokak ile Sultan Beyazıt Sokak arasında, D-100 karayolu yanındaki 50 bin metrekarelik alanda inşaatı devam eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasını yerinde inceledi. 

Özgür Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aksoy’a; İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Akgül, Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Mücahit Keskin'de eşlik etti.

Şantiye hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Aksoy, “Emniyet Müdürlüğü binamız 24 dönüm arazi üzerine inşa edildi. 3, 4 ve 6 katlı bir inşaat kapsamı içerisinde toplamda 36 bin metre kare kapalı alanı olan bir inşaat. Diğer iç avlu ve tören alanlarıyla beraber 50 bin metre kareye yakın. Yüzde 38 civarında fiziki gerçekleşme aşamasında. Sözleşme tarihi 2021 olmasına rağmen yüklenici firmamız 2019 yılı sonu itibariyle tamamlayacağını söylüyor. İnşallah bir an önce emniyetimiz binasını kazanmış olur. Çünkü tek bir binada hizmetlerin koordine edilmesi daha önemli ve anlamlı. Başiskele’de yapılan bu inşaat Kocaeli’miz için önemli yatırımlardan biri” diye konuştu.


Geri Dön