28 / 03 / 2024

Kocaeli Kandıra’ya yeni yatırım müjdeleri!

Kocaeli Kandıra’ya yeni yatırım müjdeleri!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kent genelindeki çiftçilere sertifikalı meyve fidanları dağıtıyor. Törene katılan Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra için yeni yatırım müjdeleri verdi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında kent genelindeki çiftçilere sertifikalı meyve fidanları dağıtıyor. Kandıralı çiftçileri yüksek verimli meyve fidanlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, törenle 135 çiftçiye 10 bin 500 adet aşılı ceviz fidanı verdi. Fidanlar çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak tedarik edildi. Törene katılan Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra için yeni yatırım müjdeleri verdi.



KANDIRA KOCAELİ’NİN PARLAYAN YILDIZI


Kandıra Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Şefliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Par Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Muhtarlıklar ve Sivil Tolum Kuruluşları Daire Başkanı Lütfü Efil, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Kentimizin gelişimi açısından Kandıra’nın özel bir yeri var. Kandıra Kocaeli’nin parlayan yıldızı. Kandıra gıda OSB ilçemizin geleceğini güzel etkileyecek bir proje. OSB’de tesisler ortaya çıkmaya başlayınca buradaki çiftçimizin ürünü değer kazanacak Kandıra bir bütün olarak kalkınacak” dedi.




OSB YENİDEN YAPILANDIRLDI


Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’de konuşmasında; “Kandıramız artık kabuğunu kırmıştır” dedi. Kandıramız tarım ve turizm kentidir. Tarım kenti olacaksak meyvelerimizi ağaçlarımızı bu konudaki uğraşlarımızı en iyi şekilde yapacağız. Gıda Organize Sanayi bölgesini sil baştan yeniden yapılandırıyoruz. Yeni yönetim oluşturuldu. Yönetimde biz de varız. Çok kısa zamanda alt yapıyı bitirerek fabrikaların üretime geçmesini sağlayacağız. Fabrikalar kurulduğunda bizim çiftçiler olarak fabrikaların ihtiyaç duyduğu ürünleri verebilmeliyiz. Hazır olmamız lazım. Bugünden sahada duruşumuzu göstermemiz gerekiyor” dedi.


5 KAT VERİMLİ SAĞLIYOR


Chandler ceviz çeşidi yerli çeşitlere göre 5 kat daha verimli sağlıyor. İklim şartları, hastalık ve zararlılara dayanıklı olan bu tür, pazar talebine uygun kalitede meyve yapılarının bulunması sebebiyle tercih ediliyor. Chandler ceviz çeşidinde tozlayıcı şeçimi 15’e 1 olarak önerilmektedir.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön