26 / 04 / 2024

Doğu Anadolu'ya yeni yatırımlar yapılacak!

Doğu Anadolu'ya yeni yatırımlar yapılacak!

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi toplantısını bu kez Batman'da düzenledi. Toplantıdan Doğu'ya yeni yatırım açıklaması da çıktı...



Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yatırımcı Danışma Konseyi toplantısını bu kez Batman'da düzenledi. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy başta olmak üzere birçok işadamı katıldı. Toplantıdan Doğu'ya yeni yatırım açıklaması da çıktı. 


Daha önce Türkiye'de sağlık sektörüne de yatırım yapan Abraaj Grup'tan Levent Yeşildağ "Ankara'nın doğusuna, yüzde 50'si de GAP'a olmak üzere fon kurduk. Yarın (bugün) Urfa'da Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla duyurusunu yapacağız. Biz yatırımcıyız, fırsat neredeyse oraya gideriz. Avrupa Yatırım Fonu'yla kurduk bu fonu. Gayrimenkul, enerji, KOBİ bizim ilgi alanımıza girer. Firmaları büyütmek için ortak olmak istiyoruz. Firmalar bizimle iletişime geçebilir" diye konuştu. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön