19 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'de dört mevsim kayak keyfi!

Kocaeli Kartepe'de dört mevsim kayak keyfi!

Daha çok kış turizmiyle tanınan Kartepe, Sapanca Gölü üzerinde kurulacak olan su sporları tesisiyle su kayağı yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kartepe'ye gelen yıllık turist sayısı 400 bin civarında ve konaklama konusunda mevcut oteller ihti



Doğal yapısı ve İstanbul'a yakınlığı nedeniyle son yıllarda doğaseverlerin cazibe merkezi haline gelen Kartepe, profil çeşitliliğini arttırmak, nitelikli ve sürdürülebilir bir turizme geçebilmek için yeni doğal alanları hizmete açmaya ve yeni stratejiler belirlemeye hazırlanıyor. Değişik turistik çalışmalar ve stratejiler geliştirilen ilçede turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için mevcut potansiyel harekete geçiriliyor.

DOĞA SPORLARININ HEPSİ VAR

Sapanca Gölü'ndeki su sporları tesisinde su kayağının yanı sıra kürek yelken ve kano yarışmalarının da düzenleneceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçelerinde doğa sporlarının her türünün yapılacağını belirterek, "Dağ sporları, araba yarışları, off road, at yarışları, bisiklet yarışları, güreş turnuvaları ve moto kross yarışlarının düzenlendiği ilçemizde yamaç paraşütü pisti de bu yaz devreye girecek. Ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

YILDA 400 BİN TURİSTİ AĞIRLIYOR

Kartepe'ye gelen yıllık turist sayısının 400 bin civarında olduğuna ve konaklama konusunda mevcut otellerin ihtiyacı karşılamadığına dikkat çeken Şükrü Karabalık, yeni kent merkezi projeleri kapsamında bir büyük otelin daha açılacağını söyledi. Bin 150 civarındaki yatak kapasitelerinin yeni açılacak 650 yataklı otelle bin 800'e çıkacağını dile getiren Karabalık, rekabeti arttırmak ve konaklama problemini çözebilmek için daha çok şehir merke-zinde açılacak butik oteller ve pansiyonlara ağırlık vereceklerini kaydetti.

MUSTAFA CAMBAZ/Yenişafak

 


Geri Dön