25 / 04 / 2024

Kocaeli Kerpe SİT alanı ilan edildi!

Kocaeli Kerpe SİT alanı ilan edildi!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan  Kerpe beldesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ilan edildi.



İstanbul'a 1 saat mesafede yer alan Kocaeli'nin turizm ilçeleri arasında yer alan Kandıra'daki Kerpe beldesi sit alanı ilan edildi. Sözcü gazetesinden Uğur Enç'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre bölgede artık bakanlıktan izin alınmadan bölgede herhangi bir inşaat çalışması yapılamayacak.

ARTIK BAKANLIKTAN İZİN ALMADAN İNŞAAT ÇALIŞMASI YAPILAMAYACAK

Kerpe'nin kaderini değiştirecek olan SİT kararı Resmi Gazete'de şu ifadelerle duyuruldu; “27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete Yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur” hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.”


Geri Dön