29 / 03 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak!

Kocaeli Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, eğitim, sağlık, ekonomi, güvenlik ve sosyal projelerle ilgili konuştu. Aksoy, Kocaeli Şehir Hastanesi'nin Ağustos ayında hizmete açılacağını söyledi.



Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, eğitim, sağlık, ekonomi, güvenlik ve sosyal projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘AMATEM-ÇAMATEM EKSİK AYAKLARIMIZDAN BİRİYDİ’

Çağdaş Kocaeli'de yer alan habere göre; Kocaeli’ne 1 milyar 379 milyon TL’lik yatırımın sürdüğünü anlatan Vali Hüseyin Aksoy, “AMATEM-ÇAMATEM eksik ayaklarımızdan biriydi. Sağlık Bakanlığımızın çalışma programına girdi. Kocaeli Üniversitesi’nde yer tahsisi yapıldı. 33 milyon TL’ye ihalesi gerçekleştirildi. Müteahhide yer teslimi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadelede hedef hiç bulaşılmaması. Uyuşturucuya bulaşan kişiler için de bu merkezler önemli. Özellikle başlangıç aşamasındakilere hizmet verilecek” şeklinde konuştu.

‘10 İLÇEDE 112 ACİL SERVİS MERKEZİ YAPTIRIYORUZ’

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı’nın 30 milyon TL kaynağı Kocaeli Valiliği’ne aktardığından bahseden Vali Hüseyin Aksoy, “Bu kaynağın kullanımında valilik özgür bırakıldı. Eksik gördüğü hizmetlerde kullanması yönünde karar kılındı. Biz önce 112 sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına eğildik. 10 ayrı ilçemize 112 acil servis merkezi yaptırıyoruz. 7 ilçede inşaat devam ediyor. 3 ilçede ihale aşamasında. Bu yatırımları Valilik kaynağı ile yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘SAĞLIK YATIRIMLARINA TAM HIZ DEVAM’

Aksoy yatırımlar hakkında detaylı bilgi vererek, “Sağlık alanında Valilik tarafından 12 tane proje yapıldı. Bunlardan Başiskele, Kandıra, Kartepe, İzmit, Gölcük 112 Acil İstasyonu; İzmit ve Gölcük Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi’nin inşaatı, Gebze, Derince ve Darıca 112 istasyonlarının ihale süreci devam ederken, Kartepe ve Derince 112 Acil İstasyonun ise ihale hazırlığı yapılmakta. Sağlık Bakanlığı tarafından Şehir Hastanesi, 278 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi, 400 yataklı Gebze Fatih, Kartepe Uzunçiftlik ASM ve 112 istasyonu, AMATEM-ÇAMATEM, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ek binası, Gölcük Sağlık Kompleksi, Başiskele Altınkız Aile Sağlık Merkezi’nin inşaatları devam ediyor. Aynı zamanda planlanan ve ihale aşamasında olan Sağlık Bakanlığı yatırımları da mevcut” açıklamasında bulundu.

‘ŞEHİR HASTANESİ AĞUSTOS’TA HİZMETE GİRECEK’

Birkaç gün önce Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırıcak kavşak ve yol çalışmalarının olduğu alanlarda incelemelerde bulunan Aksoy, “Hastane Ağustos ayında hizmete girecek. Yolları ise bu yılın son bölümüne yetiştirmek istiyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü ihale etmişti ama itirazlar nedeniyle süreçte gecikmeler yaşandı. Şu anda çalışmayı hızlandırmak adına deplase edilmesi gereken altyapı hatları çalışmalarını koordine ediyoruz. Açılıştan kısa bir süre sonra ulaşım da kolaylaşacak. Bildiğiniz üzere tramvay ile ulaşım noktasında Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor” ifadelerini kullandı.

‘SEKA DEVLET İÇİN KARAR BAKANLIĞIN’

Şehir Hastanesi’nin açılmasından sonra Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nin kapanacağıyla ilgili iddialarını soran Vali Aksoy, “Şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Biz Seka Devlet Hastanemizin bulunduğu bölgede verdiği hizmetin raporunu Bakanlığımıza sunacağız. Nihai kararı verecek olan Bakanlığımızdır” diye konuştu.

‘681 BİN 966 KADINIMIZA EĞİTİM VERDİK’

Eşi Hülya Aksoy’un öncülüğünde süren Kadın Sağlığı Projesini anlatan Aksoy, “Bu çalışmaya biz Muğla Valiliği döneminde başlamıştık. Gittiğimiz her yeni şehirde biraz daha geliştirerek devam etti. Çıkış noktası kadınların en çok yakalandığı kanser türü olan meme kanserine karşı kadınlarımızı bilinçlendirmekti. Ama bugün bu çok daha genişledi. Anne sütünün önemi, kadına şiddet, rahim ağzı, kolon kanseri, menopoz, normal doğum gibi konuları da kapsadı. Son olarak organ bağışını da ekledik. Şu ana kadar 15 yaş ile 69 yaş arasında 681 bin 966 kadınımıza ulaştık ve eğitim verdik. Bu hedeflediğimiz rakamın üstünde. Yola çıkarken bir kadını bile kurtarsak faydadır demiştik. 37 kadınımıza erken teşhis ile meme kanseri tanısı konuldu” dedi.

‘TURGUT’TA BULUNAN HUZUREVİ YILSONU BİTECEK’

Uzun zamandır yapımına yeniden başlanan İzmit Turgut Mahallesi’ndeki huzurevi ile ilgili konuşan Aksoy, “Kaba inşaatı büyük ölçüde bitti. Bu yılsonuna kadar tamamlanacağını düşünüyorum” dedi. Huzurevi projesi ile ilgili ilginç bir anısını da anlatan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy,“Daha önce orada kalan bazı yaşlılarımız bana ulaştı. Binmiş taksiye vilayete gelmiş illa vali ile görüşeceğim diyen yaşlı bir teyzem ‘Ölmeden yeni binayı görmek istiyorum’ dedi. Böyle şeylerle de karşılaşıyorsunuz. Beklentinin farkındayım. Yılsonuna kadar projenin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

‘ENGELLİ BİLGİ BANKASI ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA’

Aksoy, “Engelli Bilgi Bankası çok önemli bir çalışma. Bir veri bankası. 62 bin 555 vatandaş kayıtlı ayrıca 465 bin kalp ve kanser gibi vatandaşımız da sisteme kayıtlı. Bu veriler hizmet vermeyi kolaylaştırıyor. İlaçlarının takibini bile yapabiliyoruz. Doktora gitmemiş veya gidememişse görüyoruz. Bu bilgileri vatandaşımızın lehine en iyi şekilde kullanıyoruz” diye konuştu.

‘VERGİ TAHSİLATINDA BİRİNCİ SIRADAYIZ’

Kocaeli’nin yüksek potansiyele sahip bir il olduğundan bahseden Aksoy, “Vergi tahsilatında birinci sıradayız. 34 limanımızdan 78 milyon ton yük elleçlenmiş durumda. Tek liman olarak düşündüğünüzde orada da birinciyiz. Gümrüklerimizden yapılan ihracat Türkiye’nin toplam işlemlerinde yüzde 18’i aşıyor. Daha önemlisi ilk kez son yılın verilerinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’da İstanbul’u geride bıraktık ve birinci sıraya yerleştik. Kişi başına GSYH'de 2018 yılında, Kocaeli 79 bin 254 TL ile ilk sırada yer aldı. Kocaeli'ni, 76 bin 769 TL ile İstanbul ve 60 bin 249 TL ile  Ankara  izledi. Bir önceki yıl biz 64 bin 817 iken İstanbul 65 bin 195’di.İşsizlik konusunda da diğer illere göre daha iyi rakamlara sahibiz. İlimizde iş imkanları daha fazla. İşsizliğin bir bölümü iş beğenmeme ile ilgili. Ama mevcut rakamları aşağıya çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KOCAELİ TURİZMDE DAHA İYİ OLACAK’

Vali Hüseyin Aksoy, “Turizmi biraz daha geliştirmek ve daha iyi noktaya getirmek adına bir turizm çalıştayı yapmıştık. Bunun için belirli alanlarda bu çalışmaların daha iyi noktaya gelmesi için çalışma grupları oluşturduk. Kocaeli’nin turizm payından daha fazla katkı alması için daha da çalışacağız” ifadelerini kullandı.

‘SIFIR ATIK PROJESİ TÜRKİYE’DE ÖNCÜ’

Sıfır Atık Projesi ile Türkiye’de öncü olduklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, “Şu an 92 sitede, 796 bloktaki 27 bin 184 dairede sıfır atık çalışması yapıyoruz. Bu pilot çalışma alanında 105 bin 116 vatandaşımız yaşıyor. Çok başarılı oldu. Örneğin 11 bin 790 ton kağıt topladık. Şimdi limanlar ve fabrikalar ile yaygınlaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

‘HALKEVİ BİNASI İÇİN KAYNAK ARIYORUZ’

Halkevi binası için kaynak arandığı belirten Hüseyin Aksoy, “Tüpraş’tan gelen kaynağın üzerine koymamız gerek. 20 milyon lira lazım. Gerekirse belediyelerle ile de görüşürüm. Son İstanbul depreminde de arkadaşlarım binada hasar olduğunu söylediler. Burayı bir an önce yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘VALİLİK EK BİNASI MESELESİ YANLIŞ ANLAŞILDI’

Valilik ek binası meselesinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Aksoy, “Mevcut binamız yetersiz planlanmış yapılmış değil, dışarıdaki dağınık bize bağlı kurumların gelecek planlaması için Köseköy’deki yeri temin ettik ve gerekli prosedürleri tek elden tamamladık” dedi. Gazi Lisesi ve 50. Yıl ile ilgili isteklerin olduğunu doğrulayan Aksoy, son kararımızı okullar kapanana kadar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BİN 400 ÇOCUĞUMUZU SOKAKTAN KURTARDIK’

Sokakta çalışan veya dilenen çocuklarla ilgili hassas olduklarını kaydeden Aksoy, “Sıkı bir prosedür uyguluyoruz. 1400 çocuğumuzu sokaktan kurtardık. Bunların yüzde 17’si Suriyeli. Bu sayede 7 ailemize de engelli maaşı bağlandı” ifadelerini kullandı. Vali Aksoy okula devam konusunda da Hayatımız Okul Projesiyle, öğrencilerin okula devamları noktasında yüzde 12.5 azaldığını belirtiyor.

‘BÜYÜKŞEHİR 10 MİLYON TL KAYNAK AYIRDI’

56 kodlama dersliği yaptıklarını ve Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalıştıklarını söyleyen Aksoy, “Büyükşehir Belediyemiz 10 milyon TL kaynak ayırdı. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Tahir Büyükakın’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Vali Hüseyin Aksoy Halk Eğitim’de 2017’de 195 bin olan kursiyer sayısının 2018’de 313 bine 2019’da da 345 bine ulaştığını anlattı.

‘421 MİLYON DEĞERİNDEKİ 52 PROJEDE ÇALIŞMA VAR’

Vali Aksoy, “Derslik başı öğrenci sayımız 30’dan 23’e düştü. 1149 derslik, 10 atölye ve 6 spor salonu inşaatı devam ediyor. 421 milyon değerindeki 52 projede çalışma var. Öğretmen sorunumu kalmadı. Dilovası’ndaki öğretmen açığını da kapattık. 1409 okulda 17 bin 666 derslikte 26 bin 466 öğretmen ders veriyor. Öğrenci sayımız ise 398 bin 315” şeklinde konuştu.


Geri Dön