29 / 03 / 2024

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar ile Sekapark Bilim Merkezi arasındaki Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 2,2 kilometre olan yeni hatta bin 600 metre olan birinci etabında hat çalışmaları tamamlanırken ince işler devam ediyor. Birinci etap kapsamında istasyonların da imalatları tamamlanırken korkuluk ve cam yerleştirme işleri gerçekleştiriliyor. 1. etapta ray döşeme çalışmaları da tamamlandı.

KABA İŞ BİTTİ İNCE İŞE GEÇİLDİ

Toplamda 4 istasyonun yer aldığı Sekapark-Plajyolu Tramvay hattında dere üzerine yapılan 2 adet menfezin yapımı tamamlandı. Birinci etap kapsamında 1.600 metrelik ray döşeme imalatı ve hat içerisinde tramvay araçlarına enerji sağlayan direklerin montajları tamamlandı. Hattın 600 metrelik 2. etabına çalışmaları da en kısa zamanda başlayacak.

4 YENİ İSTASYON GELECEK

Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri Akçaray tramvay hattı projesinin Sekapark-Plajyolu bölümünde 4 yeni istasyon yapılacak. 2,2 kilometre uzunluğa sahip hatta istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde yer alacak. 1.600 metrelik Seka Devlet Hastanesi–Okullar Bölgesi’nden meydana gelen birinci kısım, özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamında ise 600 metrelik 2. kısım hayata geçirilecek.

YENİ HATLAR ENTEGRE OLACAK

Diğer bir yandan tramvay hattı giderek şehir geneline yayılıyor. Önceden ihalesi yapılan projeye göre Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya Stadyum güzergahında toplamda 8 kilometre olmak üzere üç yeni hat mevcut hatta entegre edilecek. Kuruçeşme hattı 1 kilometre daha uzatılacak Plajyolu tramvay hattına bağlanacak. Alikahya Stadyum hattı da 3,5 kilometre uzanarak Yahya Kaptan’da mevcut hatla birleşecek.


Geri Dön