20 / 04 / 2024

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.




  
Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin modern, çevreci, konforlu ve güvenli bir toplu ulaşım için başlattığı raylı sistem yatırımlarında bir aşama daha tamamlanıyor. Karşıyaka Tramvayı'nın geçtiğimiz yıl hizmete girmesinin ardından, Konak Tramvayı'nda da son aşamaya gelindi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında çift hat olarak inşa edilen 12.8 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi kapsamında artık son raylar döşeniyor. Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi’nin üst kısmında süren hat imalat çalışmalarında rayların kavuşmasına son 50 metre kaldı. Bir hafta içinde son bağlantının da yapılması bekleniyor.
  


Deneme seferleri Şubat'ta


İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da hattaki elektrifikasyon, sinyalizasyon, yol, yeşil alan düzenleme ve trafik güvenliği ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 18 duraktan meydana gelen Konak Tramvayı'nda deneme seferleri Şubat ayı ortasında başlayacak. 6 trafo binası, 40 adet makas, Halkapınar’da atölye ve yönetim binası ile depolama tesisinin de bulunduğu Konak Tramvayı, test sürüşlerinin ardından İzmirlilerin hizmetine girecek.

Yapı güvenliği nedeniyle yıkılarak yenilenen Meles Köprüsü ise 29 Ocak Pazartesi gününden itibaren yeniden araç trafiğine açılacak.

Katener hattında güvenlik eksiği yok


Diğer bir yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, Konak ve Karşıyaka tramvayları kataner sisteminin can ve mal açısından tamamen güvenli olduğu, sadece üstgeçit bölgelerinde dışarıdan atılabilecek yabancı cisimlerin tramvay sistemini etkilememesi için TCDD'nin de kullanmakta olduğu koruyucu panellerin konulacağı belirtildi.
 


Geri Dön