26 / 04 / 2024

Konak Tramvayı açılış tarihi

Konak Tramvayı açılış tarihi

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Konak tramvayında 3. revizyon!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alandan geçen ilk güzergahı Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırma kararı alınmasına karşın altyapı, maliyet artışı, trafik gibi sorunlar nedeniyle iki alternatif güzergah önerisi daha hazırlandı.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor. Seferler ise 4 Ocak'ta başlayacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın açılıyor!

İstanbulluların merakla beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın hizmete açılıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra hizmete açılıyor.

İzmit Atatürk Müzesi yarın açılıyor!

‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi yarın açılıyor...

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş 26 kilometre uzunluğa sahip olan Konak Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı. 

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Konak Tramvayı'nda sıra hattaki katener tellerine enerji verilmesine geldi.

Konak Tramvayı açılış tarihi Haberi

Konak Tramvayı açılış tarihi


  
Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin modern, çevreci, konforlu ve güvenli bir toplu ulaşım için başlattığı raylı sistem yatırımlarında bir aşama daha tamamlanıyor. Karşıyaka Tramvayı'nın geçtiğimiz yıl hizmete girmesinin ardından, Konak Tramvayı'nda da son aşamaya gelindi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında çift hat olarak inşa edilen 12.8 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi kapsamında artık son raylar döşeniyor. Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi’nin üst kısmında süren hat imalat çalışmalarında rayların kavuşmasına son 50 metre kaldı. Bir hafta içinde son bağlantının da yapılması bekleniyor.
  


Deneme seferleri Şubat'ta


İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da hattaki elektrifikasyon, sinyalizasyon, yol, yeşil alan düzenleme ve trafik güvenliği ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 18 duraktan meydana gelen...