25 / 04 / 2024

Kocaeli Türk Telekom Binası devrediliyor!

Kocaeli Türk Telekom Binası devrediliyor!

Tramvay projesinin güzergahında yer alan Türk Telekom binası, yarın Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor. Dev binanın bu ay içerisinde yıkılması bekleniyor.



Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden birisi olan tramvayda önemli bir adım gerçekleşiyor. 7,2 km uzunluğundaki güzergah dahilinde Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde Fevziye Camii’nin önünden geçecek olan tramvay, balıkçıların bulunduğu yoldan devam ederek Merkez Bankası’nın yanından İzmit Yüksek Hızlı Tren Garı’na ulaşacak. Bu kapsamda güzergah üzerinde bulunan Türk Telekom binası ve yakınındaki binaların kamulaştırma işlemleri de sürüyor.

 

KAMULAŞTIRMA YAPILDI

Çalışmaların başlamasından önce İzmit Kemalpaşa Mahallesi Dört Yol mevkii üzerinde yer alan Türk Telekom, Yahya Kaptan Mahallesi’ne taşınmıştı. Boş kalan binanın kamulaştırma çalışmasının Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildiği, devir işleminin ise yarın tamamlanacağı ifade edildi. 3 milyon 26 bin 195 TL bedelle Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan binanın yıkımının ise bu ay içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön