23 / 04 / 2024

Kocaeli'de denize sıfır 19 villa yıkıldı!

Kocaeli'de denize sıfır 19 villa yıkıldı!

Kocaeli Kandıra Babalı Köyü’nde imar izni olmadığı belirlenen 19 lüks villa yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yıkım işlemi sırasında jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.




Kandıra’nın sahil köylerinden olan Babalı’da Kocaeli ve çevre illerde ikamet eden vatandaşlar tarafından hazine arazileri üzerine çok sayıda lüks villa yapılmış, imar izni bulunmayan villaların 9’u geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. Büyükşehir Belediyesi bir yıl süreyle yaptığı çalışmalar sonucunda imar izni olmadan inşa edilen 19 lüks villa daha tespit etti. Villalarla ilgili yıkım kararı alan belediye Pazartesi sabahı bölgeye çok sayıda zabıta ekibini sevk ederek yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

 

GÜN BOYU SÜRDÜ

Geçtiğimiz yıl yıkım çalışmalarında vatandaşlarla zabıtaların karşı karşıya gelmesi ve küfürleşmeye varan tartışmaların yaşanması belediye ekiplerinin bu defa daha yoğun güvenlik önlemi almasına sebep oldu. Çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma ile bölgeye giden zabıtalar lüks villaların yıkım işlemini gün boyu sürdürdü. Çoğu deniz kenarında manzaralı olarak inşa edilen villaların yıkımı sırasında bu defa alanda vatandaşlar yer almadı. Yıkım işlemi sıkıntısız geçerken bölgede imarsız yapılarla ilgili çalışmaların devam edeceği öğrenildi.



Manşet Kocaeli


Geri Dön