16 / 04 / 2024

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personellerinin katılım gösterdiği “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi verildi. 

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre; verdiği hizmet içi eğitimler ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde bulunan personellerinin niteliğini yükselten İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, farklı alanlarda bulunan eğitimlerini sürdürüyor. 

Marmara Belediyeler Birliği işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleriyle ilgili “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi 27-28 Şubat tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda düzenlendi. Eğitime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç de katılım gösterdi.

İMAR MEVZUATI VE DİĞER KONULAR ELE ALINDI

“İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Keleş’in sunumlarıyla düzenlendi. Eğitimde imar mevzuatı, 3194 sayılı İmar Kanunu, kentsel dönüşüm, mekânsal planlar yapım yönetmeliği, yapı denetimi, büyükşehir belediye kanunu, yıpranmış tarihi kent dokularında yenilenme gibi konular görüşüldü. Gerçekleşen eğitimle personelin, planlama süreçlerinde
mevzuatın doğru ve etkin kullanımı hakkında nitelik kazanmasına izin verildi.


Geri Dön