26 / 04 / 2024

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedellerine ve bu bedellerin ne zaman ödeneceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akar, şu açıklamalarda bulundu: ''Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanırken yapılan Kamulaştırmalar da sorunlar yaşanmakta ve vatandaşlar kamulaştırmalar sonrası haklarını alamayarak konuyu yargıya intikal ettirmektedir. Davaların açıldığı mahkemelerin kesin süreler vermesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğünün bu bedelleri ödemediği görülmektedir.

Kocaeli’de kamulaştırılan bölgeler şöyledir;

- Gebze (Kadıllı, Cumaköy, Denizli, Tavşanlı, Muallim, Köseler, Demirciler, Yağcılar Mahalleleri),

- Dilovası (Tepecik Mahallesi), Körfez (Sevindlikli, Şemsettin, Karayakuplu, Sipahiler, Himmetli Mahalleleri),

- Derince (Toylar, Kaşıkçı Mahalleleri),

- İzmit (Çayırköy, Deretepe, Durhasan Mahalelleri), İzmit (Eşeler, Bayraktar, Gedikli Karaabdulbaki, Sarakpınar, Süleymaniye, Akmeşe Mahalleleri)

- Kartepe (Uzunbey, Şuyu Uzunbey Mahalleleri)''

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın soruları:
1. Yukarıda özetle belirtmiş olduğum bu bölgelerdeki toplam kamulaştırma bedeli nedir? Şimdiye kadar bu bedelin ne kadarı ödenmiştir?

2. Ödenmeyen bedeller için faiz işletilmekte midir?

3. Bugüne kadar yapılan kamulaştırmalar da kaç kişiye ödeme yapılması gerekmiştir? Kaç kişiye bu ödemeler yapılmıştır? Kaç vatandaşımıza ödemeler yapılmamıştır? Bu ödemeler için öngörülen bir tarih var mıdır?

4. Neden bugüne kadar vatandaşlarımız Karayolları ve Bakanlığınızca mağdur edilmiştir?


Geri Dön