24 / 04 / 2024

Kocaeli'de sağlık merkezleri yenilenecek!

Kocaeli'de sağlık merkezleri yenilenecek!

Kocaeli'de Yürüyüş Yolu üzerindeki Semt Polikliniği ve Kızılay binası yenilenecek. Kızılay binası, Derince Eğitim ve Araştırmaya Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet vermeye başlayacak ve her iki binanın hizmet birimleri artırılacak.



Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, dün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla kent merkezindeki sağlık kurumlarında yapılacak olan değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Ergüney'in açıklamasına göre, Yürüyüş Yolu üzerindeki Semt Polikliniği ve Kızılay binası önümüzdeki ay bakıma alınacak. Yaklaşık iki sürmesi beklenen tadilat sonunda sağlık merkezlerinde nitelik değişikliği de yapılacak. Buna göre Kızılay, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacak. Bu kapsamda Derince'ye bağlanacak olan Kızılay, kadın doğum ve diş polikliniği ağırlıklı hizmet vermeye başlayacak. Yürüyüş Yolu üzerindeki Semt Polikliniği’nde tüm branşlar bir arada olacak. 


KIZILAY DERİNCE’YE BAĞLANIYOR

Konuyla ilgili detayları paylaşan Şenol Ergüney, “Yeni uygulamalarımızdan biri, merkezde hizmet veren bu iki merkezin fonksiyonlarının düzenlenmesi. Bu kapsamda ağustos ayından itibaren bir ya da iki ay süreceğini tahmin ettiğimiz Kızılay Semt Polikliniği bakıma alınacak. Yeniden dizayn edilecek. Ve bu kapsamda Kızılay Semt Polikliniği, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacak. Yürüyüş Yolu’ndaki Semt Polikliniği artık sadece Seka'ya bağlı olacak. Yani oradaki doktorlar Kızılay'da çalışmayacak" ifadelerine yer verdi. 


12 DİŞ ÜNİTESİ OLACAK

Tadilat sonrası yapılacak değişikliklerle merkezdeki sağlık hizmetinin artacağını vurgulayan Ergüney, şunları aktardı: “Yeni binamızın bir katında tamamen diş üniteleri olacak. Asgari 12 diş ünitesi olacak. Orada en az 9 hekimle göreve başlayıp, zaman içinde bu sayıyı 15'e çıkarmayı düşünüyoruz. Tabii ki burada vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerinin niteliği de artacak. Ağız ve diş hastanelerinde ne yapılıyorsa burada bütün bu hizmet vatandaşlarımıza sunulacak. Bu şekilde de şehir merkezinde, diş anlamdaki eksiği kapatmış olacağız. 


HEKİM SAYIMIZ ARTACAK

Kızılay'ın bir katını tamamen kadın doğum ve çocuk polikliniğine ayıracağız. Zaman içinde kadın doğum ve çocuk polikliniğini artıracağız. Bu binamızda tam teşekküllü bir laboratuar, röntgen hizmeti olacak. Ultrason, tomografi, MR gerekirse olacak. Ücretsiz ring hizmeti olacak. Bu araçlarımız hem vatandaşlarımızı hem personelimizi ve doktorlarımızı taşıyacak. Binamızın üçüncü katında genel branşlardan da müsait olanlar orada da bu hizmetleri vermiş olacak. Dolayısıyla kent merkezinde, hekim sayımız daha fazla olacak. Daha önce Kızılay'da hizmet veren doktorlarımız, kendi merkez semt polikliniğinde aynı hizmetleri vermeye devam edecekler.”



Kocaeli Manşet


Geri Dön