16 / 04 / 2024

Kocaeli'de temizlik ürünleri fabrikasında yangın çıktı!

Kocaeli'de temizlik ürünleri fabrikasında yangın çıktı!

Kocaeli- Gebze'de yapıştırıcı ve temizlik malzemeleri üreten fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı...




Pelitli fabrikada meydana gelen yangına, Kocaeli ve İstanbul'dan sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.  Mermer, granit ve temizlik malzemelerinde kullanılan kimyasal maddeler nedeniyle zaman zaman patlamaların yaşandığı fabrikadaki yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda çevresindeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulu fabrikada soğutma çalışmaları sürüyor. 

Fabrikanın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tatil edildiği ve yangın sırasında içeride kimsenin bulunmadığı öğrenildi. 

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale ettiğini söyledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Karabulut, ilk bilgilerin, bahçe kısmında başlayan yangının, büyüyerek fabrikaya sirayet ettiği yönünde olduğunu kaydetti.  Karabulut, yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığını dile getirdi. 


AA



Geri Dön