20 / 04 / 2024

Kocaeli'deki dönüşüm merkezin görüntüsünü değiştirecek!

Kocaeli'deki dönüşüm merkezin görüntüsünü değiştirecek!

Kocaeli'de yapımı planlanan kentsel dönüşüm projesi ile birlikte Gölcük'ün merkezinde, özellikle Amiral Sağlam Caddesi'nde, büyük bir değişim yaşanacak. Gölcük Belediyesi yetkilileri, caddenin kentsel dönüşümle arastaların bulunacağını açıkladı.



Kocaeli Gölcük, 153 bin kişilik nüfusuyla her geçen gün büyüyen ve değişen bir kent görüntüsünü aldı. 

Ülkemizdeki 41 ilden daha fazla nüfusa sahip bir ilçe olan Gölcük, 17 Ağustos 1999 Depremi'nden büyük bir yara alarak çıkmış, bu yaralan da uzun bir süre saramamıştı. İlçemizin birçok noktasında, depremden yara alarak çıkan ve hasarlı olsa da ayakta kalan birçok bina bulunuyor. Bu hasarlı binaların sayısının azaltılması için kentsel dönüşümün yapılacağı da geçtiğimiz yıl Gölcük Belediyesi'nde yapılan toplantı ile belirtilmişti. Toplantıda, dönüşümün ilçemizin üç noktasında yapılacağı, bu noktaların Denizevler, sanayi sitesi ve ilçe merkezindeki 40 bin metrekarelik bir alan olduğu da açıklanmıştı. 


ARASTALAR OLACAK


Gölcük merkezinde yapılacak kentsel dönüşüm için birçok kişi, çeşitli fikirler ortaya atmış, bu fikirlerden en çok ilgi göreni ise Amiral Sağlam Caddesi'nin olduğu noktada yapılması muhtemel yeni bir cadde oldu. "İlçemizde neden bir Fethiye Caddesi yok?" denilerek ortaya konan bu görüş, ilçemizde gerçekleştirilecek gibi gözüküyor. Gölcük Belediyesi yetkilileri, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili görüşlerini aktararak caddenin kentsel dönüşüm ile tek yönlü olacağını, merkezde zeminin altında yaklaşık bin araçlık bir otoparkın yapılacağını ve cadde üzerinde arastaların bulunacağını açıkladı. Vatandaşlar, hareketli ve güzel bir görüntüye sahip olmasını istedikleri ilçemiz merkezinin bu dönüşüm ile nasıl bir hal alacağını merak etmekte. 




Erdem ŞENGÜL/Gölcük Postası


Geri Dön