19 / 04 / 2024

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore ediliyor!

Kocaeli'deki Ereğli Evleri restore ediliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ereğli Mahallesi'ndeki tarihi yapıları restore ediyor.



Bir zamanların Yeşilçam filmlerine de konu olan Kocaeli Karamürsel’in şirin bir sahil yerleşkesi olan Ereğli Mahallesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla eski nostaljik günlerine geri dönüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ereğli Mahallesi’ndeki zamanla bakımsızlıktan kullanılmaz duruma gelen binaları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ayrıca diğer yapılar için de ev sahiplerine proje desteği de veriyor. Çalışmalar kapsamında restorasyonu gerçekleştirilen Kocaeli Çıpalı Konak’ın ahşap kapı ve kasalarının montajı yapılırken mevcut olup kullanılacak ahşap kapıların raspası ve tümlemeleri devam edecek.

Kocaeli'de yer alan Çıpalı Konak’ın ahşap saçak altı ve çıkma altı kaplama ve elektrik altyapı, sıhhı tesisat, ısıtma tesisatı, Vrf altyapı gibi imalatları tamamlanırken tavan zımpara ve boya rötuş işlemleri sürüyor. 

PARSELLERDE ISITMA VE SIHHİ TESİSAT TAMAM

5-6-7 parselde yer alan binalarda ise sıhhi tesisat, ısıtma tesisatı ve elektrik altyapı işleri tamamlandı. Ahşap döşeme imalatını da tamamlayan Kocaeli Büyükşehir ekipleri, özgün balkon korkuluğunun korunmuş olanından örnekleme yapılarak eksik olan balkonun korkuluğu da yapıldı. Ahşap tavan kaplama ve saçak işini de tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ısıtma tesisat işlerine devam ediyor.

OSMANLI TÜRK EVİ ÖZELLİĞİ


Kocaeli Ereğli Evleri, Osmanlı Türk evinin geleneksel özelliklerini yansıtan üsluplarıyla sahile paralel olarak birçok 2 katlı ahşap, kagir evlerden meydana geliyor. İsmini ön cephesinde yer alan çıpa şeklindeki kabartma motiflerinden alan ve Ereğli Evleri’nin en dikkat çekenleri arasında yer alan Çıpalı Konak, bir zemin iki normal kattan meydana gelen ikiz yapı özelliği gösteriyor.


Geri Dön