26 / 04 / 2024

Kocaeli'deki eski valilik binası yıkılıyor!

Kocaeli'deki eski valilik binası yıkılıyor!

1974 yılında yapılan ve 41 yıl boyunca 17 Vali’nin hizmet verdiği eski Valilik binasının yıkımına protokolün katılımıyla başlandı. Yıkım öncesi protokol ve AKP’li yöneticiler valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



1974 yılında yapılan ve 41 yıl boyunca 17 Vali’nin hizmet verdiği eski Valilik binasının yıkımına protokolün katılımıyla başlandı. Yıkım öncesi protokol ve AKP’li yöneticiler valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İlimizde 41 yıllık hizmet binası olarak kullanılan eski Valilik binasının yıkım işlemine başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı üstlenen bina bugün protokolün katılımıyla yıkımı gerçekleşti. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve parti teşkilatı katılım gösterdi.  Binanın yıkım işlemi tamamlandıktan sonra alan kent meydanı ve otopark yapımı için çalışmalarına başlanacak.  

 

HİZMET DEVAM EDECEK

Yıkım işlemi öncesinde çekilen hatıra fotoğrafının ardından basına açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak “Kent meydanı ve otopark projesinin startını yıkımdan hemen sonra vereceğiz. Kocaeli Valiliği ‘ne 1974 yılından bu yana hizmet eden eski valilik binası bundan sonrada Kocaeli halkının nefes alacağı bir mekan olarak yine halkımıza hizmet etmeye devam edecek. Bu kapsamda büyük kent meydanı için burada ilk adımı atıyoruz” dedi.



15 GÜNDE TAMAMLANACAK

Yeni valilik binasına taşınma işleminin 4 Mayıs tarihinde başladığını söyleyen Özak, “Eski binanın mevcut yerine ne olacağı konusunda Büyükşehir ve Valilik arasında protokol yapıldı. Mevcut alanın bir kat altına otopark, üstü ise Kocaeli halkının kullanacağı kent meydanı olacak. Bu kapsamda Büyükşehir’e devredilen yapıda taşınma işlemlerinin bitmesinin ardından bugün başlayacak yıkım işlemleri en geç 15 gün içinde tamamlanacak. Yıkım tamamlandıktan sonra alana otopark ve otoparkın ütüne ise kent meydanı yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

17 VALİ HİZMET ETTİ

1974 yılından günümüze kadar 17 valinin yıkımı yapılan binada hizmet ettiğinin açıklayan Özak, “Günümüze kadar Kocaeli’de Ertuğrul Ünlüer, Turgut Eğilmez, M.Vecdi Gönül, İbrahim Ural, Celal Kaya Can, Fahri Görgülü, M. Hikmet Gülşen, Hüseyin Öğütcen, İhsan Dede, Adnan Darendeliler, Kemal Nehrozoğlu, Memduh Oğuz, İ. Kemal Önal, Erdal Ata, Gökhan Sözer, Ercan Topaca ve kısa bir süre önce ilimize atanan Hasan Basri Güzeloğlu bu binada hizmet etti.” diye konuştu.


Bizim Kocaeli


Geri Dön