07 / 05 / 2024

Kocaeli'deki köylerin imar planı 2015'te hazır!

Kocaeli'deki köylerin imar planı 2015'te hazır!

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin tamamında imar planlarını bitirdik. 2015 yılına kadar da Köy ve Mahallelerimizin imar planlarını bitiriyoruz. Şu an yüzde 90’ı büyükşehir tarafından hazırlandı” dedi.




Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derinceli 12 mahalle muhtarını makamında ağırladı. Görüşmede köylerin mahalle olması ile gelişmeye açıldığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin tamamında imar planlarını bitirdik. 2015 yılına kadar da Köy ve Mahallelerimizin imar planlarını bitiriyoruz. Şu an yüzde 90’ı büyükşehir tarafından hazırlandı” dedi.


 


İLÇE BELEDİYELERİ HİZMET EDECEK


Yasa kapsamında köylerin mahalle statüsüne geçmesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Köylerimiz mahallelerimiz ile birlikte ilçe belediyeleri ile iyi ilişkiler kuracak, mahallelerin ihtiyaçlarını yerelden ilçe belediye başkanları takip edecek. Büyük projelerde biz destek vereceğiz. Böylece her Belediye başkanı seçmeninin bulunduğu bölgeye çok daha iyi hizmet götürecek” diye konuştu.


DERİNCE KÖYLERİNE SU MÜJDESİ


Köylerin su ihtiyacına da değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Derince ve mahallelerinin su ihtiyacına Namazgah Barajı ile uzun vadeli çözüm getirdik. Yeni Mahalle olan köylerde de 5 yıl boyunca en düşük şekilde ödeme yapılacak” şeklinde konuştu.


 


BAŞKANA 41 KART TEŞEKKÜRÜ


Öte yandan Derinceli muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’nin 41 Kart ile çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirterek, “İhtiyaç sahipleri düzenli ve sürdürülebilir bir şekilde incitilmeden istediğini alabiliyor. Bu hizmetinizden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön