20 / 04 / 2024

Menderes Türel: Kırcami imar planı altı ayda bitecek!

Menderes Türel: Kırcami imar planı altı ayda bitecek!

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, seçim projeleri arasında yer alan Kırcami imar planını, bu zamana kadar yaptıklarını bundan sonra da yapacaklarını anlattı...




AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Kırcami bölgesinde dev bir miting yaptı. Binlerce kişiye hitap eden Türel, seçim projeleri arasında yer alan Kırcami imar planını, bu zamana kadar yaptıklarını bundan sonra da yapacaklarını anlattı. Menderes Türel, Kırcami bölgesinin imar sorununu göreve geldikten sonra 6 ay içinde çözeceklerini söyledi.


Türel, bilimsel raporun çıkabileceği en kısa süre olan bir buçuk yıl içinde tamamlandığını sonra toprak kurulu kararını aldıklarını dile getirdi. Türel, bunların ardından mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek şunları söyledi: “Biz, toprak kurulu kararını aldık. Hemen yine yargıya gittiler. Maalesef yargıda alt mahkemede, idare mahkemesinde toprak kurulu kararının yürütmesinin durdurulmasına dair karar çıkarttılar. Biz de gittik bir üst mahkemenin kapısında yaptık. ‘Bu karar yanlıştır’ dedik. Kırcami’nin hakkını sonuna kadar mahkemelerde savunduk. Nihayetinde istediğimiz kararı çıkardık. Yolumuzu açtık, yolumuza yeniden devam ettik.”


Türel, seçildikten iki sene sonra “Kırcami de plan yapmayacağım. Kırcami yeşil kalacak” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın seçim yaklaşınca 'plan yapacağım' dediğini hatırlattı. Akaydın’ın asıl niyetinin imar planı yapmak olmadığını ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Menderes Türel ‘kamu yararı kararını alsın. Toprak kararını alsın. Biz hemen imar planını yapacağım’ dedi. Biz de dedik ki plan yapmadan nasıl karar verilsin. Bunun mümkünatı yok dedik.’ Kamu yararı kararı ve toprak kararı olmadan imar planı yapılamayacağın iddia eden Akaydın’ın bir anda her iki karar olmadan seçime altı ay kala plan yapıyor. Zaman bizi bir kere daha haklı çıkardı.”


KIRCAMİ KARARLARINI BEN ÇIKARDIM


Menderes Türel, konuşması sırasında Kırcami’nin kararlarını Ankara’da masa masa dolaşarak çıkaranın kendisi olduğunu açıkladı. Mesele Antalya’ya hizmet olduğu zaman elinden gelen her şeyi yaptığını hatırlatan Türel, şunları söyledi: “Bu kararlarda çıktıktan sonra ne oldu. Büyükşehir 5 binlik planı kesinleştirmedi. Beş binlik planı neden yapmıyorsunuz. Mesele sizi kandırmak. Yapıyormuş gibi gözükmek”


Kırcami’nin sorunlarını en iyi bilen siyasetçinin kendisi olduğunu dile getiren Türel, imar planları için kesin konuştu. Menderes Türel, göreve geldiğinde çok değil altı ay sonra Kırcami planlarının biteceğini ifade etti. Kırcami’nin kendisinin mezuniyet diploması olacağını dile getiren Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "Kayıtlara geçsin. Emsal 0.80 olacak zayiat yüzde elliyi geçmeyecek. Kırcami benim mezuniyet diplomam olacak. Dünyaya örnek bir şehir planı nasıl yapılacak bunu Kırcami’de göstereceğiz.”



Akdeniz Ajans


Geri Dön