27 / 04 / 2024

Muratpaşa Kırcami imar planı mecliste kabul edildi!

Muratpaşa Kırcami imar planı mecliste kabul edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi devam meclisinde Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kırcami alanıyla ilgili planlamalara yapılan itirazlar görüşülerek karara bağlandı. Kırcami imar planının düzenlenmesi mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yurt dışında olması nedeniyle meclise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz başkanlık yaptı. Kocagöz gündem maddelerine geçmeden önce yapüğı konuşmada, "12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, 18 Mart ise Çanakkale 'nin Kurtuluşu. Çanakkale Zaferi bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği bir tarihtir. Kurtuluş Savaşı'nın ilk meselesinin tutuşturulduğu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve azmin mücadelesi olan bir tarihtir. 

Başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk ordusunun tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz" dedi. 

Kocagöz, daha sonra mecliste yer alan partilerin sözcülerine söz verdi. Parti sözcüleri, 14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü'nü kutladı. 

Meclisin 6. maddesi olan ve 30 yıldır çözülemeyen Kırcami sorunu ise mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Kocagöz partilere Kırcami ile ilgili söz hakkı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, söz hakkını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a verdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Belediye meclisimizdeki plan kararları ve büyükşehir meclisindeki plan kararlan neticesinde Kırcami bölgesi ile ilgili 18 uygulaması yapacak bir duruma geldik. Halkımızın 30 yıldır sıkıntı yaşadığı ve çocuğunun çoluğıuıun umut bağladığı yer olan Kırcami bölgesi şuan da bir noktaya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

(Değinmek istediğim bir konu daha var. Kırcami'de yer alan tarım alanlarının kimara açılmasının yanlış olmasına katılıyoruz. Orada yapılan ı tarım m da kamu (yararına olmadığına ve insan yararına olup olmadığını zannederim herkes anladı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Kırcami'ye ve Antalya'ya hayırlı olsu" dedi. 

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise Kırcami sorununun 30 yıldır çözülemediğini belirterek, imar planının hızlı bir şekilde tamamlanması için ellerinden gelen desteği meclislerde sunduklarını söylediler. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön