25 / 04 / 2024

Kocaeli'ne Bilişim Vadisi kurulacak!

Kocaeli'ne Bilişim Vadisi kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli ve Türkiye'nin en önemli projelerinden birinin Bilişim Vadisi olduğunu belirterek, "Şu anda imar planlarını bitirmek üzereyiz. Hızlı bir şekilde yapılaşma için alt yapıya başlayacağız" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun davetlisi olarak Kocaeli Sanayi Odası Meclisi'nde bir konuşma yaptı.. Kocaeli'nin, Türkiye sanayisinin kalbi olduğunu, sanayinin, çevre odaklı güçlendirilmesini esas olması gerektiğini dile getiren ışık, Kocaeli'nin Ar-Ge'ye dayalı üretimin merkezi olmasını sağlamak zorunda olduklarım söyledi. 


İlk brifingi Bilişim Vadisi'yle ilgili aldığını ve bu projeyi çok önemsediklerini ifade eden Işık, şunları kaydetti: "Kocaeli ve Türkiye'nin en önemli projelerinden birisi, Bilişim Vadisi. Şu anda imar planlarını bitirmek üzereyiz. 

Hızlı bir şekilde yapılaşma için alt yapıya başlayacağız. İstiyoruz ki burayı sadece Kocaeli açısından değil, İstanbul, Tekirdağ, Bursa Yalova, Sakarya gibi bu havzanın bilişim merkezi Gebze olsun, Türkiye'nin bilişim merkezi Gebze olsun. Bütün dünyanın büyük firmaları da gelsin bizim yerel firmalarımızla burada bulunsun ve dünyanın büyük firmalarına hizmet vererek bizim de dünyada büyük markalarımız çıksın. 

Bunu tek başına biz yapamayız ama güçlü bir işbirliği bu noktada bizim de güçlü markalarımızın oluşmasmı sağlar. Bunu adım adım takip ediyoruz." Bakan Işık, 2008 yılında çıkardıkları bir kanunla 50'den fazla araştırmacı istihdam eden Ar-Ge merkezlerine ciddi destek verdiklerini belirterek, bugün bu sayının 153'ü bulduğunu, şuanda Türkiye'de fiilen çalışan 153 Ar-Ge merkezinin bulunduğunu ifade etti. 


Hürses



Geri Dön