19 / 04 / 2024

Kocaeli'nin atık envanteri çıkarıldı!

Kocaeli'nin atık envanteri çıkarıldı!

Sanayi kenti Kocaeli'nin atık envanteri çıkarıldı. Kocaeli, 2012 yılında çevre denetimlerinde kesilen 5 milyon 603 bin 297 lira ceza ile Türkiye' de ikinci il oldu...



Valiliğin koordinasyonuyla, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesince hazırlanan atık envanterinin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Vali Ercan Topaca, çalışmanın Türkiye için örnek olduğunu söyledi.


Topaca, OSB'ler ve özel sektör tarafından işletilen atık su arıtma tesisleri, kapasiteleri ve toplanan atıklar, hava kalitesi ölçüm istasyonları, madencilik, kaçak döküm, kimyasal depolamalar ve Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) faaliyetlerle ilgili bilgilerin kitapçıkta toplandığını ve 5 bin baskı yapıldığını anlattı.


Kocaeli'nin en sıkı denetlenen şehirlerin başında geldiğine dikkati çeken Topaca, 2012'de bin 983 işletmenin denetlendiğini,  5 milyon 603 bin 297 lira ceza kesildiğini, ülke genelinde ise bu rakamın 58 milyon 547 bin 932 lira olduğunu kaydetti.


"Cezaların neredeyse yüzde 10'unun Kocaeli'de kesildiğini görüyoruz" diyen Topaca, "Kocaeli, 2012'de ülke genelinde en çok çevre denetimi cezası kesilen şehirler sıralamasında ikinci oldu. Bu yılın ocak-ekim döneminde ise 2 bin 355 işletme denetlendi, 8 milyon 326 bin 600 lira ceza kesildi. Denizi, yeşili ve çevreyi koruma konusunda son derece kararlıyız. Çok sıkı denetimlerle çevreye zarar verme ihtimali olan işletme ve sanayi kuruluşlarını sürekli denetliyoruz" şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön