28 / 03 / 2024

Kocaeli’ye modern kapalı pazar yeri!

Kocaeli’ye modern kapalı pazar yeri!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente yeni bir modern kapalı pazar yeri kazandırıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Perşembe Pazarı’nın kurulması için modern bir pazar alanı inşa ediyor. Doğu Kışla’nın karşısında bulunan 35 dönüm alanda hayata geçirilecek olan pazar alanı ile Perşembe günleri Milli İrade Meydanı ve Cumartesi günleri Adnan Menderes Bulvarı’nda kurulan semt pazarları yeni pazar alanına taşınmış olacak.


Pazar alanı projesi ile şehir içinde kalan semt pazarı, artık yeni yerinde kurulacak. Proje sayesinde Perşembe günleri Milli İrade Meydanı çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçilecek. Üzeri kapalı olacak olan yeni pazar alanında otopark da yer alacak.


Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgahı da yer alacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık olarak  800 metrekaresi idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonundan oluşacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kapalı pazar alanı için düzenlediği ihaleye 9 firma teklif verdi. En düşük teklifi 15 milyon 231 bin TL ile Özpol İnşaat verirken en yüksek teklifi 23 milyon 211 bin TL ile İnşaat+Mehmet Oğuzhan Avşarlıgil ortaklığı verdi.


 


Teklifler:


Özpol İnşaat 15 milyon 231 bin TL


Milenyum İnşaat 17 milyon 867 bin TL


Gelişim Mühendislik 18 milyon 484 bin TL


Bozkar İnşaat+AtlasBK İnşaat 19 milyon 100 bin TL


Abdulbaki Selçuk+Bimar İnşaat 19 milyon 222 bin TL


Haldız İnşaat 19 milyon 900 bin TL


Gül Aş İnşaat 20 milyon 141 bin TL


Elyapı İnşaat 21 milyon 419 bin TL


Eriş İnşaat+Mehmet Oğuzhan Avşarlıgil 23 milyon 211 bin TL


Geri Dön