29 / 03 / 2024

Koçtaş, Kocaeli'deki 3. mağazasını hizmete açtı!

Koçtaş, Kocaeli'deki 3. mağazasını hizmete açtı!

Koçtaş 44’üncü mağazasını Kocaeli'de hizmete açtı. Koçtaş ’ın, görkemli açılış törenine Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da katıldı.




Kocaeli'nde ilk mağazalarını 7 yıl önce açan Koçtaş, 3. mağazasını hizmete soktu.


Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koçtaş'ın, Başiskele ilçesinde bulunan mağazasının açılış töreninde konuştu. Koç, kentteki ilk mağazalarını 7 yıl önce açtıklarını, 3 mağazayla hizmete devam edeceklerini söyledi.  


Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumunun iller arası rekabet endeksi araştırması verilerini katılımcılarla paylaşan Koç, Kocaeli'nin İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa'nın ardından en rekabetçi 5. il olduğunu vurguladı. 


Koç, Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden Kocaeli'nin, Koç Topluluğu için ayrı bir öneme sahip olduğunu aktararak, Türkiye'nin en büyük şirketi ve gurur kaynağı olan Tüpraş'ın bu şehirde bulunduğunu belirtti. 


"Tüpraş'ın son üç yıldır devam ettiği ve faaliyete başladığında ülkemizin cari açığının kapanmasına yılda net 1 milyar dolar olumlu katkı sağlamasını beklediğimiz Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin son aşamasına gelindi" diyen Koç, ayrıca yakın zamanda Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasının üretime başladığını kaydetti. 


Koç, topluluk şirketlerinin Kocaeli'ndeki faaliyetlerine 15 binin üzerinde çalışanın katıldığını anlatarak, "Bu yıl Kocaeli'ndeki Ar-Ge yatırımlarımıza ise Tüpraş'ın yeni Ar-Ge merkezinin açılışıyla start verdik. Binlerce çalışanımızın yanı sıra topluluk şirketlerimize bağlı 229 bayimizle ailemizin oldukça büyük bir parçası da yine bu şehirde yer alıyor. Bizler, bu büyük ailenin Kocaeli'ne ve sizlere değer katmasından, üretmesinden ve hizmet vermesinden büyük kıvanç duyuyoruz" ifadesini kullandı. 


"Ülkem varsa ben de varım' sözü, en temel kılavuzumuzdur" 


Koç, Türkiye'nin pırıl pırıl gençleriyle hep daha iyisini yapmayı azmeden, özel sektörü ve sivil inisiyatifiyle çok büyük potansiyel vaat ettiğini dile getirdi. 


Omuz omuza çalışıldığı müddetçe Türkiye'nin, sahip olduğu potansiyelin bile ötesinde başarılarla anılacağına yürekten inandığına dikkati çeken  Koç, şunları söyledi: 


"Kurucumuz merhum Vehbi Koç'un 'ülkem varsa ben de varım' sözü, Koç Topluluğu olarak bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken, bize ışık tutan, yol gösteren, en temel kılavuzumuzdur. Topluluğumuzun 88 yıllık geçmişinde ülkemiz için yarattığımız katma değeri, ticari alanda elde ettiğimiz başarıların yanında toplumsal ve sosyal konulardaki çalışmalarımızla da destekledik ve destekliyoruz. Bildiğiniz gibi, Koç Topluluğu kültürünün çok önemli parçası olan sosyal sorumluluk bilincini, büyük Koç ailesinin tüm bireylerine yaymak ve toplumsal sorunlarımıza kalıcı çözümler yaratmak amacıyla Vehbi Koç Vakfımız ve şirketlerimizle birçok proje yürütüyoruz. Topluluğumuz, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kocaeli'nde de sadece yatırım yapmakla ve istihdam sağlamakla kalmıyor, örnek teşkil eden sosyal sorumluluk çalışmalarına da yıllardır imza atıyor." 


"Ülkem İçin Projesi" 


Koç Topluluğu'nun sosyal sorumluluk alanında uzun soluklu birçok proje yürüttüğünü anımsatan Koç, bunlardan birinin 2006'dan beri süren "Ülkem İçin Projesi" olduğunu anlattı. 


Koç, topluluk çalışanları ve bayileriyle ortak hareket ederek, 2012'den bu yana "ülkem için engel tanımıyorum' dediklerini aktararak, şöyle konuştu: 


"Amacımız, Koç Topluluğu şirketleri ve bayileri olarak, iş hayatında ve sosyal hayatta engelli bireylerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olacak uygulamalarda rol model olmak, engellilik konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturulmasını sağlamaktı. Bu kapsamda gerçekleşen 'engelliliğe doğru yaklaşım' eğitimlerine bugüne kadar çalışanlarımız, yan sanayicilerimiz ve tedarikçilerimizden oluşan 98 bin kişinin yanı sıra ülkem için elçilerimiz olan bayilerimiz aracılığıyla 20 bini aşkın öğrenci katıldı. Bunun yanı sıra engelli bireyleri ötekileştirmeden, herkes için tasarım konseptini benimseyen yaklaşımla ürün ve hizmet geliştirirken, şirketlerimizin, fabrikalarımızın, bayi ve mağazalarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için de bin 44 noktada çalışmalar yapıldı." 


Topluluk şirketlerinin, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlarla iş birliği kapsamında, projeyi destekleyici birçok sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdiğinin altını çizen Koç, şunları kaydetti: 


"Bu projemiz kapsamında Koçtaş da geçtiğimiz aylarda 'daha güzel evler, daha güzel hayatlar' vizyonu doğrultusunda, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV)  Adana  Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenme ve geliştirilme çalışmalarını üstlendi. Ardından da Kocaeli'nde ailelerin girişimiyle kurulan Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneğinin (KOÇDER) binası ve yaşam alanlarının tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri de KOÇDER'de otizmli çocukların ailelerine eğitimler verecek. Koçtaş Başiskele Mağazası açılışımızı önemli sosyal sorumluluk projesiyle gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu örneklerde olduğu gibi, Koçtaş'ın ve diğer Koç Topluluğu şirketlerimizin Kocaeli ilimizde yarattıkları ekonomik ve sosyal değerin artarak devam edeceğine inancım tamdır." 


Koç, konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'la açılış kurdelesini keserek, mağazayı gezdi. 



Dünya


Geri Dön