16 / 04 / 2024

Konak Pier AVM'de ruhsat çözümü mağazaları geri getirmeye yetmedi!

Konak Pier AVM'de ruhsat çözümü mağazaları geri getirmeye yetmedi!

İzmir'in simge mekanlarından 18 Ekim 2002'de hizmete açılan Konak Pier'de, 12 yıl süren ruhsat sorunu aşıldı ancak, AVM eski günlerine dönemedi. Mağazalarını kapatan firmalar artık dönmek istemiyor.



Eyfel Kulesi'ni mimarı Gustave Eiffel tarafından 160 yıl önce iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak yeniden düzenlenerek 18 Ekim 2002'de hizmete açılan Konak Pier'de 12 yıl boyunca süren ruhsat sorunu nedeniyle 15 mağaza ve 1 restoran kapandı. 


Ruhsat problemi 12 yıl soma çözüme kavuşturulmasına rağmen mağazalarım kapatarak AVM'yi terk eden firmalar, bir daha geri gelmedi. Kapanan mağazalar nedeniyle Konak Pier adeta hayalet AVM'ye dönüştü. 


Konak Pier'in işletme hakkı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 1996 yılında İZMER AŞ'ye verildi. 100 milyon TL masrafla restore edilen Konak Pier'de 47 dükkan açıldı. 

Konak Pier faaliyete başlamasına rağmen imar planlarına bakanlıktan onay gelmemesi üzerine işletmeler, Konak Belediyesi'nden ruhsat alamadı. Belediye de Konak Pier'i mühürledi. 


2003 yılında ruhsatsız olmasına rağmen yeniden açılan Konak Pier ile ilgili Konak Belediyesi'ne 2013 Ekim ayında bir şikayet geldi. Şikayeti değerlendiren Konak Belediyesi, rahsaü bulunmayan ve çalışma şartlarını yerine getirmeyen bir işletmeyi mühürledi. 


16 İŞ YERİ KAPALI 

Mührü kıran işletme sahibi ise diğer işletmelerin de ruhsatsız olduğunu ve kendisine haksızlık yapıldığını öne sürerek resmî mercilere başvurdu. Bunun üzerine savcılık, benzer durumdaki diğer işletmelerin de kapatılması yönünde dava açtı. Davayı karara bağlayan idare mahkemesi, ruhsatsız faaliyet gösteren bütün işletmelerin kapatılması yönünde karar verdi. Kararın Konak Belediyesi'ne tebliğinden sonra AVM'deki 47 işyerinden l'i restoran 15'i mağaza olmak üzere toplam 16 işyeri yaşanan sorunlar nedeniyle arka arkaya kapandı. 


Ruhsat problemi 12 yıl soma çözüme kavuştu. Fakat, firmalar bir daha geri gelmedi. Kapanan mağazalar nedeniyle Konak Pier adeta hayalet AVM'ye dönüştü.  Konak Pier'de ruhsat sorununun çözülmesi firmaları geri getirmeye yetmedi. AVM'nin etrafıda bakımsızlık nedeniyle harabeyi andırıyor. 

Sabah Egeli



Geri Dön