29 / 03 / 2024

Konak Tramvayı'nda 9. ve 10. etap inşaatları başlıyor!

Konak Tramvayı'nda 9. ve 10. etap inşaatları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı çalışmalarında Şair Eşref Bulvarı’ndaki 8 etabında inşaatını tamamladı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşımı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği tramvay projesinde yaz aylarıyla birlikte tempo arttı.  8.8 kilometrelik Karşıyaka hattında seferlerini sürdüren  İzmir  Büyükşehir, Konak hattında yapım işlerini son aşamaya taşıyacak çalışmalara hız verdi.  


Okulların yaz tatiline girdiği ve kent içi trafiğin nispeten azalacağı şu günlerde yazın bitimine kadar en zorlu bölgelerdeki çalışmaların kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Konak Tramvay hattı inşaatı kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı–Konak İskele,  Ali Çetinkaya Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı’nın Alsancak Cami ile Montrö arasında (8 etap)  kalan bölümü ve Gazi Bulvarı’nda sokak kesişimleri dışındaki bölümlerde ray döşeme çalışmalarını tamamlayan büyükşehir, şimdi de Şair Eşref Bulvarı’nın son iki etabını kapsayan imalat çalışmalarına başlayacak.


Bu iki etaptaki çalışmalar bittiğinde,  Şair Eşref Bulvarı üzerindeki ray döşeme çalışmaları da tamamlanmış olacak. 11 Temmuz Salı günü başlayacak 9. ve 10. etaplar ise  Montrö Meydanı ile Çankaya arasında gerçekleşecek.



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön