20 / 04 / 2024

Konak tünellerinde ışık göründü!

Konak tünellerinde ışık göründü!

2012 yılında inşaatına başlanan Konak tünellerinden birinin ucunda ışık göründü, diğer bölümde ise sona yaklaşıldı. Tünelden ilk geçişi cumartesi günü Bakan Lütfi Elvan’ın yapacağı bildirildi.




2012’de inşaatına başlanan Konak tünellerinden birinin ucunda ışık göründü, diğer bölümde ise sona yaklaşıldı. Tünelden ilk geçişi cumartesi günü Bakan Lütfi Elvan’ın yapacağı bildirildi.


İzmir trafiğini rahatlatacak ikiz tüplerden oluşan Konak tünellerinden birinde kazı çalışmaları tamamlandı. İş makineleri, tünelin bir ucundan diğerine deneme geçişleri yapmayabaşladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, cumartesi günü tünelin bir uçundan diğer bölümüne kadar gidip incelemelerde bulunacak. Tünelin diğer bölümünde ise 100 metreden az kazı alanının kaldığı, Mayıs'ta tünelin trafiğe açılabileceği belirtildi. AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım'ın; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde, "35 İzmir 35 Proje" kapsamında uygulamaya koyduğu Konak tünellerinde inşaat 2012'de başladı. Önceki gün ise Konak tarafından girildiğinde sol bölümde kalan tüneldeki son tüp, kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla yerleştirildi. Böylece 1674 metrelik tüneldeki kazı işlemleri bitti. Tünelin bir ucundan diğer ucuna Karayolları'na ait iş makinelerinin deneme geçişlerine başladı. Tünelin sol bölümünde ise 100 metreden az bir kazı alanının kaldığı bu bölümdeki kazı çalışmalarının, Şubat ayında biteceği öğrenildi. Bir yandan kazı çalışmaları sürdürülen tünellerde, diğer yandan da beton kaplama, havalandırma, aydınlatma ve kapalı devre televizyon kamera sistemlerinin kurulum işlemlerine devam ettiği belirtildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tünellerdeki kazının ardından yol yapım işlemleri de dahil diğer bölümlerinin Mayıs ayına kadar tamamlanacağı, bu ay araç geçişine başlanacağını açıkladı.


'İncelemede bulunacak'


Kazıları tamamlanan ve diğer ucunda ışık görünen tünelden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın geçeceği öğrenildi. Cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte İzmir'e gelecek Bakan Elvan'ın, ilk kez tünelin bir uçundan diğer ucuna kadar gidip incelemelerde bulunacağı açıklandı. Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da, çalışmaları tamamlama noktasına geldiklerini, yakında trafiğin işleyeceğini söyledi. Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Uraloğlu ayrıca, tünelin üst bölgesinde bulunan tarihi üç evin restore edileceğini açıkladı. Uraloğlu, "Kültür Müdürlüğü'yle görüşmeler yaptık, bu binaların restorasyonunu tamamladıktan sonra turizme kazandıracağız. Yine bu alanda, kamulaştırılmayan ancak inşaat süresince tedbir amaçlı boşaltılan evlere de vatandaşların taşınmalarını sağlayacağız" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön