29 / 03 / 2024

Konak'ta tarihi yapılar restore ediliyor!

Konak'ta tarihi yapılar restore ediliyor!

Konak Belediyesi, tarihi yapılan yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Mecidiye Mahallesindeki yan yana iki tarihi bina restore edilmek üzere kamulaştırıldı.



Konak Belediyesi, tarihi yapılan yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 2 bin 500 tescilli ve tarihi binaya ev sahipliği yapan ilçede belediye öncülüğünde sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında kentin simge yapılarının bulunduğu Varyant'ın hemen üstünde yer alan Mecidiye Mahallesindeki yan yana inşa edilmiş iki tarihi bina restore edilmek üzere kamulaştırıldı. Çevre halkının 'İkiz evleri olarak adlandırdığı ve geçmiş yıllarda çıkan bir yangının ardından kaderine terk edilen tarihi binalar. Konak Belediyesince başlatılan çalışmalar kapsamında kente kazandırılmak adına satın alındı. 


İKİSİ BİR ARADA


Yıkılma tehlikesi yüzünden uzun yıllar mahalleliye korku salan Halilrıfatpaşa Caddesi üzerindeki 56 ve 58 kapı numaralı iki tarihi yapının kamulaştırma işlemlerini tamamlayan Konak Belediyesi, metruk binalan yepyeni bir görünüme kavuşturnak için düğmeye bastı. 


Kamulaştırılması tamamlanan tarihi binalar için hazırlanacak restorasyon projesi tarihi yapıların restorasyonu için emlak vergi gelirlerinden oluşturulan fondan alınacak ödeneğin ardından uygulamaya geçirilecek. 


Aslına uygun şekilde yürütülecek restorasyon çalışmalarının ardından binalar yeni işlevleriyle  İzmir  halkının hizmetine açılacak. Sadece binaları değil, binaların arkasında yer alan iki arsayı da kamulaştırmaya dahil eden Konak Belediyesi, binalar ve arsalarıyla birlikte toplam 474 metrekarelik bir alanı bölgeye kazandırmış olacak. 


Yürütülecek restorasyonun tamamlanmasının ardından imar planında sosyo-kültürel tesis alanı içinde yer alan tarihi binalar yıllar sonra yeniden kente kazandırılmış olacak.


İzmir Son Dakika




Geri Dön