Konkordato talep eden Üç Aks Yapı İnşaat hakkında 3 ay geçici mühlet kararı verildi!
Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Üç Aks Yapı İnşaat Mühendislik Elektrik Proje Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında konkordato geçici mühlet kararı verdi
Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Üç Aks Yapı İnşaat Mühendislik Elektrik Proje Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında konkordato geçici mühlet kararı verdi ve şirkete üç kişiden oluşan geçici konkordato komiseri kurulu atadı.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre mahkemenin 28 Kasım 2025 tarihli ve 2025/882 Esas sayılı kararına göre, vergi numarası 728*** olan ÜÇ AKS YAPI İNŞAAT MÜHENDİSLİK ELEKTRİK PROJE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ hakkında, İcra ve İflas Kanunu’nun 286 ve 287. maddeleri uyarınca 28 Kasım 2025 saat 14.50’den itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.
Geçici mühlet kararı, İcra ve İflas Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca alacaklılar, rehinli alacaklılar, sözleşmeler ve borçlu bakımından sonuç doğuracak.
Mahkeme, konkordatonun başarı şansını yakından incelemek ve şirketin ticari faaliyetlerine nezaret etmek üzere bir geçici konkordato komiseri kurulu görevlendirdi. Buna göre; hukukçu Gülşen Yağcı, bağımsız denetçi Muzaffer Kökver ve inşaat mühendisi Murat Metli geçici konkordato komiseri kurulu üyesi olarak atandı.
Söz konusu karara göre, geçici mühlet kararı verilen borçlu şirketin tüm işlem ve kararları, geçici konkordato komiseri kurulunun onayından sonra geçerlilik kazanacak.
Ayrıca, konkordato talep eden borçlunun alacaklılarının, bu ilanın yayımlanmasından itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu kapsamda mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri bildirildi.
Söz konusu hususlar, İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereğince ilanen tebliğ olundu. Tarih: 28 Kasım 2025.

İlan metni:
T.C.
ANKARA 2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2025/882
Mahkememizce verilen 28/11/2025 tarihli 2025/882 esas sayılı karar ile, 1-a) Konkordato talep eden "ÜÇ AKS YAPI İNŞAAT MÜHENDİSLİK ELEKTRİK PROJE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ(7280376242)" hakkında İİK. 286. ve 287. maddeleri gereğince 28/11/2025 günü saat 14:50'den itibaren geçerli olmak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLMESİNE,
Geçici mühlet kararının İİK.'nun 288/1 maddesi gereğince, İİK'nun 294. Maddesindeki şekli ile alacaklılar bakımından İİK.'nun 295 maddesindeki şekli ile rehinli alacaklılar bakımından, İİK.'nun 296. Maddesindeki şekli ile sözleşmeler bakımından, İİK.'nun 297. Maddesindeki şekli ile borçlu bakımından SONUÇ DOĞURMASINA,
b) Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelemek ve konkordato talep edenlerin ticari faaliyetlerine nezaret etmek, konkordato talep edenlerin yönetim kurulunun tüm işlem ve kararlarının onayını yapmak, Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelikte verilen görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak Hukukçu Gülşen YAĞCI, Bağımsız Denetçi Muzaffer KÖKVER ve İnşaat Mühendisi Murat METLİ'nin GEÇİCİ KONKORDATO KOMİSERİ KURULU OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİNE,
Geçici mühlet kararı verilen borçlunun TÜM İŞLEM VE KARARLARININ GEÇİCİ KONKORDATO KOMİSERİ KURULU ONAYINDAN SONRA GEÇERLİLİK KAZANMASINA,
Konkordato talep eden borçluların alacaklıları tarafından, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddini talep edebilecekleri hususları, İİK 288 maddesi gereğince ilan olunur. 28/11/2025