25 / 04 / 2024

Konut alan yabancı, eşyasına 4,5 milyar lira harcadı!

Konut alan yabancı, eşyasına 4,5 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, yabancılara konut satışında 2018'in çok iyi geçtiğini, ekimde, aylık bazda ilk kez 6 bin adedin üzerine çıkılarak Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını ifade etti. 



Sektörün yapmış olduğu kampanyalar ve döviz kurlarının etkisiyle yabancıların konut yatırımlarını artırdığını dile getiren Akbal, ekim ayında geçen yılına aynı ayına göre yabancıya konut satışının yüzde 134,4 artışla 6 bin 276'ya ulaştığını söyledi. 

Habertürk'te yer alan habere göre bu yılın 10 ayında yabancılara konut satışının 2017'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 69,8 artış göstererek 30 bin 431 olduğunu belirten Akbal, geçen yılın tamamında yabancılara 22 bin 234 konut satışı yapıldığını, 2018'de bu rakamın 40 bine ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Faruk Akbal, konut satışı artışında, kampanya ve kur avantajının yanı sıra gayrimenkul alımında sağlanan vatandaşlık hakkı için tutarın 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesinin de etkili olduğunu ifade etti. 

Vatandaşlık almak için konut alanların genelde Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden olduğunu bildiren Akbal, yabancıların 250 bin dolarlık alım karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında, gayrimenkulün satış vaadinin de geçerli olmasının sektörü daha da canlandıracağını söyledi.

Özellikle hemen vatandaşlık almak isteyenler için satış vaadi sözleşmesi düzenlemesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akbal, "Bu sayede satış adedi, 2019'da 40 binin çok daha üzerine çıkacak." dedi.

Akbal, yabancıya gayrimenkul satışının döviz kazandırıcı faaliyetler kapsamına alınmasının sektöre ciddi katkı sağlayacağını, bu sayede daha rahat tanıtım yapabileceklerini ve Türk Eximbank kredisi kullanabileceklerini söyledi.


Geri Dön