27 / 04 / 2024

Konut alan yabancılara vatandaşlık 2018!

Konut alan yabancılara vatandaşlık 2018!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, konut alan yabancılara limit değişti...



Konut alan yabancılara vatandaşlıkta limit değişti. Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikte yer alan düzenlemelere göre Türkiye'de ev alan yabancılara vatandaşlık limiti 250 bin dolara indirildi. Konut alan yabancılara vatandaşlıkta limit 1 milyon dolar olarak uygulanıyordu.

Buna göre artık Türk vatandaşlığı için satın alınacak konut değerinin, 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası olması yeterli oluyor.

Yönetmelik kapsamında ev alan yabancıya vatandaşlık için aranan diğer şartlarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. 

Buna göre, 250 bin dolara ev alan yabancıların, vatandaşlık için tapu kayıtlarında üç yıl satılmaması şerhi koymaları ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ettirmeleri gerekiyor.

Yönetmelikte vatandaşlık için aranan diğer koşullarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Buna göre, vatandaşlık için tapu kayıtlarında üç yıl satılmaması şerhi konulmuş olması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilmiş olması gerekiyor.

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

Türkiye'de ev alan yabancılara vatandaşlık Resmi Gazete 2018!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön