18 / 04 / 2024

Konut alıcısı neden Esenyurt'u tercih ediyor?

Konut alıcısı neden Esenyurt'u tercih ediyor?

AVEB Proje ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Burçin Çelik, konut alıcısının neden Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece üçgenini tercih ettiğini açıkladı..



Konut alışverişinde cazibe merkezi haline gelen İstanbul’un en çok daire satışı gerçekleştirilen semtlerini değerlendirdiğimizde şehrin birçok bölgesinde büyük ve küçük ölçekli çok sayıda konut üretimi gerçekleşmektedir. Konut alışverişi başta ihtiyaca göre belirlenen bir alışveriş şeklidir. Konut alıcısı daha önce konut alımı yaparken sadece işine, çocuklarının okuluna ve yaşayacağı bölgenin beklentilerine vereceği cevaba göre konut alımı yapmaktaydı, son dönemlerde konut fiyatlarının artmasıyla birlikte konut alımı yapan kişiler daha çok bütçelerine göre ulaşılabilir fiyatlı kendi içinde niteliği olan projeden konutları tercih etmektedirler. 


Avrupa yakası için daha çok Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Büyükçekmece. Anadolu yakası için Pendik, Kurtköy ve Tuzla gibi bölgeler yatırımcıyı cezbeden bölgeler haline gelmiştir. Bu bölgelerin tercih edilmesindeki en büyük etken başta uygun fiyatlı konut projelerinin yapılması daha sonra genişleyen ulaşım ağlarıyla birlikte hayatın özellikle Avrupa yakasında batı bölgelerine doğru kaymasıdır. Bunun böyle olacağını düşünen konut alıcısının tüm yaşam alanları oluşturulmuş büyük sitelerde yaşamak isterken bu sitelerin fiyatlarının şehir merkezlerinde çok daha yüksek fiyatta ulaşılamayacak rakamlar üzerinde olması Avrupa Yakasında Esenyurt, Beylikdüzü Avcılar hattının Anadolu Yakasında Pendik ve Tuzla hattının yatırımda cazibe merkezi haline gelmesini sağladı.  


Özellikle son on yıldır büyük markalı projelerinin bu bölgelerde hayata geçmesi, reklam ve lansman çalışmalarının bu bölgeler üzerinde yapılması bu tespitleri destekler niteliktedir. 


İnşaat firmalarının yeni yapacağı projeler için bu bölgelerde ar-ge ve arsa arayışı içerisine girmeleri ve arsa yatırımları yapmaları ilerleyen süreçte bu bölgelerin daha da kıymetli hale geleceğini bize göstermektedir. 

Son dönemlerde bu bölgelere gelen vakıf üniversiteleri, hastaneler, okullar, alışveriş merkezleri batıya doğru ilerleyen sanayi ve ulaşım ağı bölgede konuta olan talebi ciddi düzeyde arttırmıştır. Yani bu bölgede ilk dönemlerde arz talebi oluştururken son dönemde talepler arzın şekillenmesini sağlamıştır.


Ülkemizde son dönemde özellikle gayrimenkule yatırım yapan yabancı yatırımcıların bu bölgeden rekor düzeyde konut alımı yaptığını görmekteyiz. Sektörün yabancı global oyuncularının da bölgedeki satış yoğunluğu ve stok eritme hızından dolayı bu bölgede proje geliştirdiklerini görmekteyim.


İlerleyen dönemde bölgedeki bu büyüme trendinin konut geliştiricisi ve alıcısı noktasında büyüyerek artacağı inancındayım.  


BURÇİN ÇELİK

AVEB Proje ve Danışmanlık Kurucu Ortağı


Geri Dön