19 / 04 / 2024

Konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Birikimlerini gayrimenkul alarak değerlendirmek isteyen küçük yatırımcılar mülk edinmenin heyecanı ile Tapu Dairesinin yolunu tutarken bazı tuzaklarla karşılaşacaklarını unutmamalıdır.



ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, konuyla ilgili şu tespitlerde bulunuyor:


 


-Özellikle birikimlerini mülke çevirmek isteyen küçük yatırımcılar, tapu aşamasında çok dikkatli olmalıdır. Heyecana kapılarak düşünmeden, aceleci şekilde hareket edilmemesi gerekir. Böyle bir durumda bir uzmandan mutlaka yardım alınmalıdır.


- Son yılların en doğru yatırım aracı gayrimenkul. Ancak burada çok önemli bir konu karşımıza çıkıyor. Birçok işlem, tapu aşamasında geri dönüyor. Bunun en büyük sebebi ise ön satış heyecanı ile yeterince araştırma yapılamadan, tapu dairelerine gidilmesi. Eksik evrak durumunun yanı sıra sahte nüfus cüzdanı, sahte beyanlar gibi durumlarla da karşılaşılıyor.


-Uzman kişinin konunun en ince detaylarına kadar bilgi sahibi olması gerekiyor. Eğitim almış olması ve özellikle tecrübesi ile çözüm ortağı konumunda bulunması çok önemli. Alıcı ve satıcının bir ön mutabakatından sonra, tapu sorumlusunun, incelemesi ve varsa problemleri ortaya koyması, tarafların o gayrimenkul ofisine olan güvenlerini arttıracak. Özetle her ofiste detaylı tapu bilgisine sahip bir kişi mutlaka olmalıdır.


Yeni Akit


Geri Dön