18 / 04 / 2024

Konut alırken yapı malzemeleri kalitesine dikkat edin!

Konut alırken yapı malzemeleri kalitesine dikkat edin!

Ülkemizin deprem kuşağında olması, inşa edilen konutların kalitesini daha da artırıyor. Konutların deprem yönetmenliklerine uygun ve kaliteli malzemelerden üretilmesi gerekiyor.



Geçtiğimiz günlerde Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem ile akıllara yine “yapılarımız ne kadar güvenli?” sorusu geliyor. Uzmanlar ülkemizin bu büyüklükteki depremlere karşı her zaman hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Tüketicilerin de konut satın alacakların da bilinçli olması gerekiyor.

Ülkemizin deprem kuşağında olması, inşa edilen konutların kalitesini daha da artırıyor. Küçük ve büyük çaplı depremlerin her an yaşanma riskine karşın, yapılarda kullanılan beton kalitesinin önemi yükseliyor.

Konut alırken yapı malzemeleri kalitesine dikkat edin!

Konu hakkında yaptığı açıklamada, deprem yönetmenliklerine uygun ve kaliteli malzemelerden üretilmesi gerektiğini anlatan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Dr. Tamer Saka, “Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de hem inşaatı yapanlar hem de konut alanlar için ‘kalite ve güvenlik’ unsuru öncelikli oluyor.Bu bilinçle yapılarımızı inşa ederken güvenli tasarım ve yapım teknikleri uygulanmalı ve beton kalitesine dikkat edilmeli. Müteahhitlerimize standartlarına uygun yapı malzemeleri kullanmalarını; tüketicilerin de konut alırken yapı malzemeleri kalitesi hakkında mutlaka bilgi edinmelerini öneriyoruz” dedi. Ayrıca yapılarımızı inşa ederken güvenli tasarım ve yapım teknikleri uygulanması ve beton kalitesine dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti.

Betonarme binaların güvenli ve ekonomik yapılar olduğunu sözlerine ekleyen Saka, “Bina yapımında kullanılan tüm malzemeler, güvenli bina tasarımı ve yapım teknikleri konut alırken ön plana çıkmalıdır. Bu nedenle yapılarımızı inşa ederken güvenli tasarım ve yapım teknikleri uygulanmalı ve beton kalitesine dikkat edilmeli. 24 Ocak Cuma günü Elazığ’da yaşadığımız depremde şuana kadar 41 vatandaşımızı kaybettik, yüzlerce kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Can ve mal kaybının artmamasını temenni ediyoruz. Bu vahim olayın tekrar yaşanmaması için yapılarda kaliteli beton kullanılması gerektiğini önemle vurguluyoruz.” şeklinde konuştu.

24 Ocak Cuma günü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonucunda 41 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. İlk tespitler sonucunda 87 bina yıkılırken, 1287 bina ağır hasar aldı, 56 bina orta ve 876 bina az hasar gördü.

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!

Daha güvenli yapıları tercih etmeliyiz!

 


 


Geri Dön