24 / 04 / 2024

Konut devlet katkısı arttı mı 2018?

Konut devlet katkısı arttı mı 2018?

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan Torba Yasa yürürlüğe girdi. Peki, kanun ile konut devlet katkısı arttı mı 2018?



İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara konut hesabı açtırmaları halinde devlet tarafından 15 bin TL’ye kadar destek sağlanıyordu. Konut hesabı açtırıp tasarruf yapan kişilere devlet desteği veriliyor.

7 Haziran 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan Türk vatandaşları konut hesabı açtırarak devlet desteğinden yararlanabiliyor. 

Söz konusu uygulamada yapılan desteğin arttırılması için mecliste kanun değişikliği görüşmeleri tamamlandı ve Torba Yasa Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, konut devlet katkısı arttı mı 2018?

Konut devlet katkısı arttı. Türk vatandaşlarının yurt içinde sadece bir konut edinimlerine destek olmak amacıyla açılacak konut hesaplarına biriken toplam tutarın azami yüzde 25 oranına kadar devlet katkısı ödenebilecek.

Devlet katkısı ödemesi katılımcı bazında azami 20 bin Türk Lirasını geçemeyecek.

Yeni modelde olan destekler:
1) Devlet desteği artacak
2) Stopaj oranı inecek
3) Tapu harcı düşecek
4) Düşük faizli kredi

Söz konusu diğer destekler için Bakanlar Kurulu yetkili kılındı. Bakanlığı  karar alması haline diğer destekler de yürürlüğe girecek.


Torba Yasa tam metni 2018!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön