25 / 04 / 2024

Konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar?

Konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar?

Torba Yasa'nın Meclis'te kabul edilmesi halinde konut hesabı açan vatandaşlara yapılacak yardım artacak. Peki, konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar olacak?



Devlet ilk kez konut alacaklara konut hesabı açmaları halinde belli bedellerde yardım ediyor. Geçtiğimiz sene en fazla 15 bin TL olarak yapılan bu yardımın artırılması için çalışmalar yapılıyor. 

 

Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın detaylarını paylaştığı Torba Yasa'nın Meclis'te kabul edilmesi halinde bu rakam 20 bine, yardım oranı ise yüzde 25'e kadar yükselecek.

 

Konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar?


En az 3-4 yıl yapılan birikim sonrasında tutarın yüzde 15'i (devlet katkısı 13 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 18'i (devlet katkısı 14 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 25'i kadar (devlet katkısı 20 bin TL'yi aşmamak koşuluyla) katkı ödemesi yapılacak.

 

Devlet katkısı ödemesi için katılımcı, konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içinde konut hesabının bulunduğu bankaya müracaat edebilecek. 

 

Gerekli bilgi ve belgelerin kontrolü sonrasında en geç 2 ay içinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabilecek.

 

Nasıl başvurulur?


Konut hesabına yapılan devlet katkısından yararlanmak isteyen kimselerin TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.  


Ancak, konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön