18 / 04 / 2024

Konut hesabı devlet yardımı 2018!

Konut hesabı devlet yardımı 2018!

2016 yılında yürürlüğe giren konut hesabı devlet yardımında yapılan yardım artırılıyor. Peki, konut hesabı devlet yardımı 2018 ne kadar olacak?



2016 yılında yürürlüğe giren uygulama ile ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara konut hesabı açtırmaları halinde devlet tarafından yardım yapılıyor.

 

Konut hesabına yapılan devlet katkısından yararlanmak isteyenler TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırıyor.

 

Ancak, konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.

 

Peki, konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar?

 

Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın detaylarını paylaştığı Torba Yasa'nın Meclis'te kabul edilmesi halinde devlet yardımı tutarları yükselecek. Peki, konut hesabı devlet katkısı 2018 ne kadar olacak?

 

Yeni uygulama ile en az 3-4 yıl yapılan birikim sonrasında tutarın yüzde 15'i (devlet katkısı 13 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 18'i (devlet katkısı 14 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 25'i kadar (devlet katkısı 20 bin TL'yi aşmamak koşuluyla) katkı ödemesi yapılacak.

 

Daha önce konut hesabı devlet katkısı ne kadardı?


Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'den yüksek olmuyor.

 

Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'idir. Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemiyor.

 

Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'sidir. Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemiyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön