25 / 04 / 2024

Yeni konut hesabı devlet yardımı 2018!

Yeni konut hesabı devlet yardımı 2018!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni konut hesabı devlet yardımının geleceğini açıkladı..



Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde konut hesabı uygulamasını daha etkin hale getirmek adına sistemi yeniden düzenlediklerini açıkladı. 

 

Bakan Şimşek; “İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz” dedi. 

 

Şimşek şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Yeni konut hesabı modelinde önemli bir yenilik olarak bankalar ve katılımcılar arasında yapılacak sözleşmeler çerçevesinde daha düşük faiz oranıyla tasarruf yapılması ve bunun devamında daha düşük faiz oranlarından konut kredisi kullanılması söz konusu olabilir. Mevduat olarak tutulan paranın süresi ve miktarı arttıkça, kredi kullandırımı sırasında uygulanacak faiz de daha düşük kalacak. Kredi faiz oranında ne kadarlık bir indirim yapılacağı aktüerya hesapları sonucunda belirlenecek. Konut hesabına yapılan devlet desteği de göz önünde bulundurulduğunda ev almak isteyen vatandaşlarımız için daha düşük bir kredi faizi söz konusu olabilecek.”

 

Yeni modelde olan destekler:

 

1) Devlet desteği artacak
2)Stopaj oranı inecek
3)Tapu harcı düşecek
4)Düşük faizli kredi

 


2016 yılının Ağustos ayında konut sahibi olmayanların konut sahibi olabilmeleri ve bunun için harcamaların önceden tasarruf edilerek karşılanması amacıyla başlatılan ‘konut hesabı’ bugüne kadar 11 bin 348 kişi tarafından açıldı.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön