29 / 03 / 2024

Konut, dolardan daha çok kazandırdı!

 Konut, dolardan daha çok kazandırdı!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Arma Menta projesinin dolardan daha fazla kar sağladığını ifade etti. 



Okkalar İnşaat 2 milyon metrekarenin üzerinde konut projesi inşa etti. Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Arma Menta projesinin 2017 yılı değerlendirmesini yaptı.

 

Konuta yatırım yapanların 2017 yılında yüksek kar elde ettiğini ifade eden Mahmut Okka, 60 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilen Arma Menta projesinin yatırımcısına dolardan daha fazla kar sağladığını söyledi.


Mahmut Okka, gayrimenkul yatırımlarının dolar, borsa, altın ve benzeri yatırım araçları karşılaştırıldığında kısa-orta ve uzun vade gibi bütün dönemlerde yatırımcısına yüksek kar sağladığını ifade etti. 


Okka, Arma Menta projesini ve doları karşılaştırdı. Okka konuya ilişkin olarak şu sözleri kullandı; "Satışına 2017 yılının Mart ayında başladığımız projemizde o günün şartlarında 2+1 daire satın alanlar 274 bin TL gibi bir miktar ödedi. Bugün aynı dairenin değeri 400 bin TL’ye tekabül ediyor. Burada yatırımcı 126 bin TL kar sağladı. O günün şartlarında ev almayıp 274 bin TL’ye dolar satın alanlar 15 bin TL gibi bir kar sağlamış oldu. Tabi bizim yaptığımız bu çıkarım, basit bir matematiksel bir hesaplama ile yapıldı. Kredi faiz oranları ve dolar kurunu da hesaba katmak gerekir ancak tüm bu değişkenleri hesaba katsak dahi 2017 yılında Arma Menta projemizde ev satın alanlar daha karlı çıkıyor. E5, TEM gibi ana yollara birkaç dakika mesafede inşa ettiğimiz proje, metroya da 900 metre mesafede, şehir merkezinde bulunan büyük hastanelere, AVM’lere, üniversitelere ve adliye sarayı gibi önemli kurumlara yakınlığı ile önemli avantajlar sunması yüksek kar sağlamasının en önemli nedenlerinin başında geliyor"


Arma Menta projesinin yüzde 60'ı satıldı. 2019 yılının Gaziran ayında tamamlanacak proje yatırımcısına şehrin göbeğinde doğa dostu bir yaşam sunuyor. Mahmut Okka, "İstanbul’un yeni çekim merkezi Kartal’da hayata geçirdiğimiz Arma Menta projemizde 2017 Mayıs ayında çalışmalara başladık. Arma Menta’yı bölgenin nabzını tutarak ve yatırımcıya yüksek kazanç vaadi ile hayata geçiriyoruz. Projenin şimdiden yüzde 60’ını sattık. Bu kadar kısa bir sürede büyük bir oranda satılması bizim için sürpriz bir sonuç değil. İnşaat sektöründeki deneyimimiz sayesinde yanılmadık" şeklinde konuştu.


Döviz mi? Faiz mi? Borsa mı? Altın mı? Gayrimenkul mü?

 

http://armamenta.com.tr/

 


Geri Dön