26 / 04 / 2024

Konut fiyat artışında İzmir farkı!

Konut fiyat artışında İzmir farkı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Nedim Bubik bugünkü köşe yazısında İzmir'in konut fiyat artışını kaleme aldı. 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, bugün yazdığı "Duyanlara duymayanlara:  İzmir  dünya ikincisi" başlıklı yazısında İzmir konut fiyatlarını kaleme aldı.  "İngiliz emlak şirketi Knight Frank, 55 ülke ve 150 kenti kapsayan bir araştırma yapmış." diyerek yazısına başlayan Bubik "Araştırmaya göre dünyada son bir yılda konut fiyatları en çok artan ilk 10 kentten üçü Türkiye’denmiş. İzmir yüzde 30’luk artışla ikinci, İstanbul yüzde 26.4 ile dokuzuncu,  Ankara  yüzde 25.8 ile onuncu sıradaymış. Yineliyorum; İzmir öyle ya da böyle dünya ikincisi dedi.

Konut fiyat artışında İzmir farkı!

Diğer ülkeler hakkında da değerlendirmede bulunan "Listenin başında yüzde 30.8 ile Kanada’nın Halifax kenti yer alıyormuş. Anladınız beni değil mi? Hak verdiniz haberi duyduğumdaki şaşkınlığıma. Devam edelim... Emlakçılar İzmir’in sıralamadaki yerini, salgın illeti ve 30 Ekim depremi sonrası artan ilgiye bağlıyormuş. Neden, ne, nasıl olursa olsun, sonuç olarak İzmir’in bir dünya ikinciliği var artık." ifadelerine yer verdi. 

Bubik yazısının devamında "Konut fiyatında dünya ikinciliği yolunu açan yerlerde, yatırımcılardan yardım istenebilir mi? Tümünün makine parkı, deneyimli ve yeterli personeli, finans olanakları vardır. Örneğin belediyelerin eşgüdümünde yatırımcılar toplanarak katkı olanakları öğrenilir, hizmet için bir tür imeceye gidilebilir. Yasalar elverir mi, taraflar yanaşır mı, böyle bir işbirliği mümkün müdür bilemem... Benimki bir öneri... Olur da ciddiye alınır" değerlendirmesinde bulundu.

İzmir'de gayrimenkul fiyatları rekora koşuyor!


Geri Dön