27 / 04 / 2024

Konut fiyatları Anadolu sahillerinde yükselişte!

Konut fiyatları Anadolu sahillerinde yükselişte!

Türkiye genelinde konut fiyat artışlarında İstanbul yerinde kalırken, İzmir, Antalya, Samsun gibi Anadolu sahillerinde yükseliş kaydediliyor.



Türkiye'de son 20 yıldır gözlenen gayrimenkul piyasası fiyat hareketleri tersine döndü. 2001 krizinden çıkılmasından itibaren gayrimenkulde İstanbul yatırımcısına çok önemli kazançlar sağlarken bu yıl Anadolu sahilleri öne çıktı. 

Habertürk Gazetesi'nden Erdem Aktürk'ün haberine göre bu iller içinde de yatırımcının gözdesi batı kentlerimiz oldu. Bunun sebebinin ise özellikle megapollerden nispeten daha sakin şehirlere yönelen yatırım ve yaşam tercihleri olduğu gözlendi. 

Türkiye'de en yüksek değer artışı sırasıyla Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Manisa, Aydın, Kayseri, Bursa, Tekirdağ, Samsun ve İzmir'de görüldü. Gayrimenkul veri sorgulama platformu Tapusor verileri ile yapılan incelemede  İzmir  ve Samsun’da değer artışı yüzde 20 ve üstü olarak görülmekte iken, Kayseri, Bursa ve Tekirdağ yüzde 15 üstünde değer artışı ön plana çıkıyor.

Metrekare fiyatları İstanbul'da 1 yılda yüzde 1.66 oranında artarak 4 bin 600 liraya yükseldi. Fiyat artışında lider İmir'de ise metrekre fiyatları 3 bin 185 lira oldu. Son 1 yılda büyük bir sıçrama görülen Samsun'da metrekare fiyatları yüzde 20.78 artışla bin 395 liraya kadar yükseliş kaydetti. 

Konut fiyatları Anadolu sahillerinde yükselişte!


Geri Dön