26 / 04 / 2024

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 6,34 arttı!

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 6,34 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 sonuçlarına göre, haziran ayında fiyatlar önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı.



REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 sonuçlarına göre, stok erime hızı yükselerek yüzde 11,96 seviyesinde gerçekleşti. Endekse göre, haziran ayında fiyatlar önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı.

Ekonomist'te yer alan habere göre; REIDIN Genel Müdürü Alp Çapa'ya göre, mayısta yüzde 3,79 olan stok erime hızının haziran ayında hızla yüzde 11,96 seviyesine yükselmesi, beklemedeki konut alıcıları için faiz oranının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Çapa, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ''Konut stokunun erime hızındaki bu artışta, kamu bankalarının tarihin en düşük faiz oranlarıyla sunduğu konut kredileri çok etkili oldu. Düşük faiz oranının devam etmesiyle önümüzdeki aylarda özellikle kredili konut satışlarındaki hareketliliğin sürmesi bekleniyor.''

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

Markalı konutlarda stok erime hızı arttı!


Geri Dön