19 / 04 / 2024

Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu'da arttı!

Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu'da arttı!

Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksleri Temmuz ayı raporu açıklandı. Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok %2,26 ile Kastamonu’da arttı.



Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan gayrimenkul sektörünün nabzını ölçen ve Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan, 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor.


Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksleri Temmuz ayı raporunda öne çıkan noktalar:


Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları en çok %2,26 ile Kastamonu’da arttı, onu Balıkesir takip etti. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği şehir ise %2,26 ile Aydın oldu, onu Muğla takip etti.


Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, Temmuz ayında bir önceki aya göre %0.29 oranında azalış gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre %6.05 oranında ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise %69.90 oranında artış gerçekleşti.


Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 13,3 yıl ile Aydın gelirken, amortisman süresinin en uzun olduğu şehir 23,7 yıl ile Aksaray olarak gerçekleşti.


Yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranı Aydın’da görülürken, en düşük getiri oranına sahip ilimiz Aksaray olarak gerçekleşti.



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!



Konut fiyatları Temmuz ayında en çok Kastamonu da arttı!




Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Temmuz Raporu'na göre, Türkiye’nin 68 kenti içerisinde önceki aya göre satılık konut fiyatları temmuzda en çok Kastamonu’da arttı.


68 il, 242 ilçe ve 1.202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeksleri'ne göre, gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor.


REIDIN'ın temmuz ayı raporuna göre, Kastamonu, satılık konut fiyatlarının temmuzda önceki aya göre en çok arttığı il oldu. Konut fiyatlarının yüzde 2,26 arttığı Kastamonu'yu Balıkesir takip etti. 


Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği kent ise yüzde 2,26 ile Aydın oldu. Aydın'ı Muğla izledi.


Amortisman süresi bakımından satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında 13,3 yıl ile Aydın geldi. Aydın'ı 14,1 yıl ile Bilecik ve Van, 14,3 yıl ile Zonguldak ve Kütahya, 14,9 yıl ile Karabük, 15,5 yıl ile Mersin, 15,6 yıl ile Kırklareli, 15,8 yıl ile Uşak ve Kars takip etti. 


Amortisman süresinin en uzun olduğu kent Aksaray 


Amortisman süresinin en uzun olduğu kent 23,7 yıl ile Aksaray oldu. Aksaray'ı 23,3 yıl ile Kırşehir, 22,8 yıl ile Muğla, 22,5 yıl ile Trabzon, 21,9 yıl ile Kastamonu, 21,6 yıl ile Adıyaman, 21,5 yıl ile Rize, 21,4 yıl ile Çorum ve Bartın, Kırşehir 21,3 yıl ile Sinop izledi. 


Rapora göre, satılık konut fiyatları temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,93 ile en çok Kırklareli'nde arttı. Balıkesir yüzde 24,63 ile ikinci,  İzmir  ise yüzde 21,71 ile üçüncü sırada yer aldı. 


Söz konusu dönemde kiralık konut fiyatları artışında başı ise yüzde 32,01 ile Muğla çekti. Muğla'yı yüzde 27,97 ile İzmir, yüzde 27,21 ile Van takip etti. 


AA




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Reıdın Emlak Endeksi Raporu'na göre, Türkiye'nin 68 kenti içerisinde önceki aya göre satılık konut fiyatları Temmuz'da en çok yüzde 2.26 ile Kastamonu'da arttı. Aylık bazda kiraların en çok yükseldiği kent ise yüzde 2.26 ile Aydın oldu. Satılık konut fiyatları Temmuz'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25.93 ile en çok Kırklareli'nde arttı. Balıkesir yüzde 24.63 ile ikinci, İzmir yüzde 21.71 ile üçüncü sırada yer aldı. Bu dönemde kiralık fiyatları artışında ise başı yüzde 32.01 ile Muğla çekti.



Takvim


Geri Dön