27 / 04 / 2024

Konut fiyatları yükselecek mi?

 Konut fiyatları yükselecek mi?

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2018 yılında beklenmedik şekilde artan konut fiyatlarını değerlendirdi. Çeker, bu yıl konut fiyatlarında önlerini göremediklerini ancak faizler yükselişe geçerse fiyatlarında yükseleceğini dile getirdi. 



Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, ayrıca bir çok devlet bankasının 0.98 faizli konut kredisi kullandırmasının bazı kriterlere bağlı olduğunu ifade etti.

Edirne Haber'in haberine göre müşterilerle birlikte 0.98 oranında kredi kullanmaları için devlet bankasına gittiklerini fakat kullanamadıklarını söyleyen Çeker; “Konut alacaklar şuan daire satın alamıyorlar ancak müteahhit firmalardan alabiliyorlar.O müteahhit firmanın da o bankada kredisi varsa kredili mevduat müşterisiyse eğer alabiliyorlar. Devletin batık kredileri kurtarması amacıyla yaptığı bir formül bu, fakat vatandaş gidip bankadan 0,98 faizle kredi çekeyim dediği zaman çekemiyor.” dedi. 

Dernek Başkanı Çeker konut kredi faizlerinin oranlarının 2.30 – 2.50 arasında devam ettiğini bankalara borcu bulunan müteahhitlerin 0.98 oranından kredi kullandırtabileceğini da söyledi. 

Çeker şunları da kaydetti: “2019 yılı için gayrimenkul fiyatlarında artış beklendiği konuşuldu. Bunun üzerine banka kredisine ek olarak satışların senet aracılığı ile daha uzun vade de gerçekleştirilebileceği öngörüldüğü de söylendi fakat senet alınması için yine kredi açılması gerekecek. Konutta KDV indirimi vardı hükümet bu indirimi devam ettirdi. Tapu harçlarında ise değişiklik söz konusu değil aynı seyrinde devam edecek.” dedi.


Geri Dön