25 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalar satışları nasıl etkileyecek?

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalar satışları nasıl etkileyecek?

Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ocak 2022 konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Ocak ayı konut satış istatistiklerini resmen açıkladı. Resmi olarak açıklanan verilere göre, ülke genelinde Ocak 2022'de toplamda 88 bin 306 konut satıltı. Resmi olarak açıklanan verilere göre satışlarda Ocak 2022'de  bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25,1 artış görülürken Aralık ayına göre ise yüzde 61'lik düşüş meydana geldi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların azalmasıyla konut satışlarında artış beklediklerini dile getirdi.

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalar satışları nasıl etkileyecek?

Onur Şekerlisoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 artarak 88 bin 306 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 110 konut satışı ve yüzde 17,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 255 konut satışı ve yüzde 9,3 pay ile Ankara, 5 bin 486 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile  İzmir  izledi. Ocak ayında gerçekleştirilen satışlarda bir önceki ay yani Aralık ayına kıyasla yüzde 61 düşüş yaşandı. Bunun birkaç nedeni var; ekonomi alanındaki dalgalanmalar ve fiyat oranlarındaki dengesizlik nedeniyle statikleşmeyen ve sürekli hareket halinde olan ortam insanların ilgisini dağıtarak farklı senaryoları düşünmelerine neden oldu. Bu dalgalanmaların süreceğini öngörmekle birlikte ilginin yıl içerisinde düzensiz de olsa artacağını düşünüyoruz. Öte yandan yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 artarak 4 bin 186 oldu. Türkiye'den konut satın alanlar arasında İran, Irak ve Rusya vatandaşları ilk sırada yer aldı. Uzun zamandır başı çeken İran, Irak ve Rusya’nın ilgisinin de devam edeceğini söyleyebilirim”

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön