24 / 04 / 2024

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?



Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlara, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe alma imkanı sağlanıyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre; konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiklik gösteriyor. Peki devlet destekli konut hesabında devletin katkı oranı ne kadar? İşte ayrıntılar...

-36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 15 olurken; azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olarak belirlendi.

-48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktirenlere, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 18 olarak belirlenirken; azami katkı tutarı ise 26 bin 645 TL olacak. 

-60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 25; azami katkı tutarı da 28 bin 548 TL olarak belirlendi.

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL’ye kadar yükselecek. 

Kampanyanın bir diğer koşulu düzenli ödeme yapılması. 

Tek seferde toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesinin teşvik amaçlı düzenli ödeme talep ediliyor. Konut hesabı açan kişiler arasından en az 36 aylık hesabı olanlar söz konusu destekten yararlanabiliyor. 

Paranın birikim süresine göre konut hesabında hibe oranları artıyor.

Konut kredisi çekecekler dikkat! Devletten geri ödemesiz destek!


Geri Dön