25 / 04 / 2024

Konut kredisi çekecekler dikkat! Devletten geri ödemesiz destek!

Konut kredisi çekecekler dikkat! Devletten geri ödemesiz destek!

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında 82 bin TL'ye kadar hibe desteği veriliyor...



2020 yılı içerisinde devlet konut alacak ya da konut ile yatırım yapacak kişiler için 82 bin TL'ye kadar hibe desteği veriyor. 

Nutuk'ta yer alan habere göre; bu hibe desteği için geri ödeme koşulu da bulunmuyor. Belirli koşulları yerine getiren kişiler verilen oranlara göre destekten faydalanabilyor. İşte konut kredi desteği hakkında ayrıntılar..

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilerin, açtıktan sonra her ay düzenli olarak belirli bir birikim yapması gerekiyor. Bundan sonra devletten geri ödemesiz bir şekilde hibe desteği almaya hak kazanıyor. 

Konut hesabı olan kişiler için hesap açma ay miktarına göre bir ücret ödeniyor. 36 ve 47 ay arasında hesap sahibi olan kişiler için 24 bin 741 TL destek sağlanıyor. 

48 ve 59 ay aralığında hesap sahibi olan kişiler için yüzde 18'lik oran ile 26 bin 645 TL azami tutar ödeniyor.

60 ay ve üzerinde hesap sahibi olan kişiler için ise 28 bin 548 TL tutarında ödeme yapılıyor. Eğer bu kişiler evlenecekler ve her ikisine de ait bir hesap varsa onlar için 57 bin TL ye kadar destek sağlanacak. 

Faydalanmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Hibe desteğinden faydalanabilmek için bankalar üzerinden kişilerin hesap açtırması gerekiyor. Belirli bir süre içerisinde hesapları açık olan kişiler adına bu ödemeler yapılıyor. Hesapların açık kalma süresine göre ödemeler de o kadar artıyor. Nereden yapılacak olduğu ise devletin atamış olduğu bankalar tarafından belirleniyor. Fakat bu alanda hangi banka içerisine gidilir ise gidilsin konut destek hesabı açılabiliyor ve istenilen bankadan başvuru yapılabiliyor. 

Toplu bir ödeme yapmak her ne kadar cazip gibi dursa bile kişilerin her ay düzenli birikim yapmasına daha çok dikkat ediliyor. Kampanya içerisinde verilen koşullardan bir tanesi de bu. 

Geri ödemesiz devlet desteği ile konut almak isteyen vatandaşların en az 3 yıl hesaplarının açık olma koşulu bulunuyor. Bu şekilde devlet desteğinden herkes yararlanabiliyor. 

İlk kez ev alacaklara devlet desteği!


Geri Dön